fbpx

Maandelijkse tip?

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Vreemd Vlaams

Op regenachtige zondagen nestel ik me ’s morgens voor de televisie, en staar ik naar De zevende dag. Dat programma verleidt niet alleen de politiek geëngageerde medemens. Ook copywriters komen er aan hun trekken - met dank aan mediawatcher Chris Van Den Abeele.

Statuut Sergio

Chris stelde enkele weken geleden vast dat Vlamingen een vreemde taal hebben. Dat besloot hij na een reportage in het journaal. Die toonde een dolgelukkige dame, die net een handtekening van Peter Goossens en Sergio Herman had veroverd. Dat vond ze heel wat, want - ik citeer - Peter en Sergio zijn statuten. Neen, geen monumenten. Ach, de dame had een excuus: Sergio Herman laat niemand onbewogen.

Hongen en slingen

Mediawatcher Chris was gelanceerd: van statuten hopte hij naar een filmpje over mottig Vlaams om te eindigen bij … veldrijden. Want daar volgt de ene vreemde uitspraak na de andere:

Er hong regen in de lucht. Achterwielen slingen er heen en weer. Terwijl de paraplu’s er paraplu waaien. En de fietsen half zijn gat gekuist zijn. Niet moeilijk dat een van de veldrijders een gezicht op halfzeven had.

Nochtans geen Sergio Herman te bekennen tijdens de cross. Het moeten de gladde rennersbenen geweest zijn ...


Lees ook