Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Verwarrend Kerstmis en ingewikkeld Nieuwjaar

Godsdienst is nooit mijn sterkste vak geweest (dat was Nederlands, natuurlijk :-)) Nochtans sleet ik zowel mijn lagere als mijn middelbare schooljaren in katholieke klassen. En de K in KUL stond ook niet bepaald voor ketterij. Toch wou ik dat ik wat beter had opgelet in de les. Dan zat ik nu niet in de religieuze knoei.

kerstmis nieuwjaar hoofdletter

KerstKaart 

Helemaal in de knoop raak ik van religieus hoofdlettergebruik. God weet hoe het allemaal juist in elkaar zit. Toen ik mijn kerstkaartjes (niet Kerstkaartjes) schreef, wist ik het echt niet meer. Wenste ik mensen nu een vrolijke kerstmis of Kerstmis? En hoe zat het met het n/Nieuwjaar? Om maar te zwijgen van paasklokken en paashazen. En God zelf: is die Goddelijk of goddelijk?

Google ex machina

Bij gebrek aan een bisschop in mijn persoonlijke vriendenkring, brengt internet raad. Taaladvies zegt: officiële feestdagen krijgen een hoofdletter. Vrolijk Kerstmis dus, en gelukkig Nieuwjaar. Maar de misviering op die dag? Dat is de kerstmis. En Nieuwjaar valt op nieuwjaarsdag. En God is goddelijk, maar de paus spreek je aan als Heilige Vader. 

Ik probeer het allemaal te onthouden. En zet ondertussen een plaatje van dEUS op. 


Tevreden klanten

Timing altijd stipt gerespecteerd
Het hart van onze website
Tone of voice ons op het lijf geschreven
Authentic while still meeting SEO needs
Missie en visie? Roep er een buitenstaander bij
Samenwerking als een geoliede machine
Authentiek voer voor moderne lezers
Snel en efficiënt. Ook voor starters!
Jullie schrijven, en jullie schrijven uitstekend. Punt.
Dit is nu eens leuk samenwerken!
Kruidige webteksten doen watertanden
Teksten met een twist
Uitmuntende tekst in recordtempo
We klimmen een onlinetrap hoger
Topteksten, hoedje af
Dit copywritingbureau pakt uit met mijn verhaal
Al vijf nieuwe grote klanten - en de teller stopt niet!
A well-built translation
Mijn technische wereld helder uitgelegd
Professionaliteit waaraan je een punt kunt zuigen

Wat klanten zeggen

Super zo! Helemaal tevreden, teksten staan al live. Dank je voor de snelle service.

Stijn Knapen