fbpx

Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Verwarrend Kerstmis en ingewikkeld Nieuwjaar

Godsdienst is nooit mijn sterkste vak geweest (dat was Nederlands, natuurlijk :-)) Nochtans sleet ik zowel mijn lagere als mijn middelbare schooljaren in katholieke klassen. En de K in KUL stond ook niet bepaald voor ketterij. Toch wou ik dat ik wat beter had opgelet in de les. Dan zat ik nu niet in de religieuze knoei.

kerstmis nieuwjaar hoofdletter

KerstKaart 

Helemaal in de knoop raak ik van religieus hoofdlettergebruik. God weet hoe het allemaal juist in elkaar zit. Toen ik mijn kerstkaartjes (niet Kerstkaartjes) schreef, wist ik het echt niet meer. Wenste ik mensen nu een vrolijke kerstmis of Kerstmis? En hoe zat het met het n/Nieuwjaar? Om maar te zwijgen van paasklokken en paashazen. En God zelf: is die Goddelijk of goddelijk?

Google ex machina

Bij gebrek aan een bisschop in mijn persoonlijke vriendenkring, brengt internet raad. Taaladvies zegt: officiële feestdagen krijgen een hoofdletter. Vrolijk Kerstmis dus, en gelukkig Nieuwjaar. Maar de misviering op die dag? Dat is de kerstmis. En Nieuwjaar valt op nieuwjaarsdag. En God is goddelijk, maar de paus spreek je aan als Heilige Vader. 

Ik probeer het allemaal te onthouden. En zet ondertussen een plaatje van dEUS op. 


Tevreden klanten aan het woord

Schrijf.be? De professionele pen die ik zocht.
De tekst spreekt verschillende doelgroepen aan
Een constant, hoog niveau
Schrijf.be denkt met u mee
Efficiënt, makkelijk én snel
Om van te smullen
Georganiseerd, persoonlijk, helder
Luminus gaat voor teksten die bruisen van de energie
Technische inhoud helder verwoord
Allemaal zotte mensen – gelukkig
Om een voorbeeld aan te nemen!
Schrijf.be bespaart mij hoofdbrekens
Vertalen en herschrijven: dát zochten we
Mijn hoge verwachtingen worden keer op keer ingelost
Schrijf.be is een meedenker
Ik de cijfers, zij de letters
Zó anders dan wat je elders leest!
Uitstekende partner voor elke taalklus
Zij geven onze klanten perfecte webteksten!
Vlotte maar doordachte werkwijze

Wat klanten zeggen

Hartelijk dank voor de snelle respons. Ziet er goed uit!

An Verstraete