Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Van vlees en bloedmooi

vanvleesenbloedmooiDe eenzaamheid van de priemgetallen. De pakkende titel doet me naar het boek grijpen. Ik heb het debuut van de jonge Italiaanse fysicus Paolo Giordano in mijn handen. De achterflap blinkt van de lof.  Een aangrijpend verhaal ... met een volmaakt beheerste schrijfstijl ... dat je in één ruk uitleest. Waarom ben ik op mijn hoede? Copywriters zijn zoals vissers: ze overdrijven soms, maar ze liegen nooit. Ik heb de driehonderdachttien pagina's dus in zesenhalve ruk uitgelezen. Met spijt zag ik het pak bladzijden onder mijn rechterduim snel dunner worden.

Ik smul van La solitudine dei numeri primi. In de Nederlandse vertaling, want ik ken geen Italiaans. Vertalers gooien soms iets op je bord dat smaakt naar geprikte biefstuk: mals, dat wel, maar zonder bloed of pezen. Niets daarvan deze keer. Er is werk gemaakt van de hertaling en dat merk je. Mieke Geuzebroek en Pietha de Voogd, de vertalers van dienst, hebben met de auteur prachtig samengewerkt. Lekker zinritme, levensechte dialogen, intrigerend plot. Bravo, bravissimo!

Je wordt niet echt vrolijk van dit boek. Over het hele verhaal ligt een sluier van tristesse. Die verhult een parel van hedendaagse schrijf- en vertelkunst. Als je maar één boek per jaar leest, kies dan voor dit verhaal. Al lees je er meer dan tien, dan nog moet je ook dit boek verslinden!


Tevreden klanten

In één rechte pennentrek naar de finish
Huis van vertrouwen – zonder voorbehoud
In één woord? Kwaliteit!
Tone of voice ons op het lijf geschreven
Helse job, uitgevoerd met ijzeren discipline
¡Fantástico!
Superlatieven schieten tekort
Copywriter met oog voor onze eigenheid
Op héél korte tijd en toch geen haastwerk
Exact wat ik zocht
Snelheid, vriendelijkheid en opvolging
Sodexo en Schrijf.be: een klinkend partnerschap
Teksten die kleur geven aan onze visie
Essentie gevat in verfrissende stijl
Schrijf.be is een meedenker
De webtekst lokt zoekrobotten
Schrijf.be bespaart mij hoofdbrekens
Dwars door de Belgisch-Nederlandse taalbarrière
Inlevingsvermogen verdient respect
Hun reputatie snelt hen vooruit

Wat klanten zeggen

Ik heb je tekstje gelezen en heb er niks meer op aan te merken,
dus voor mij mag het zo gepubliceerd worden.
Bedankt voor de snelle reacties en voor het opmaken van de zeer leuke tekst.

Els Reynders
goudengids.be