Maandelijkse tip?

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Select your language

		string(2) "be"
	
		array(7) {
 ["title"]=>
 string(0) ""
 ["type"]=>
 string(7) "website"
 ["url"]=>
 string(47) "https://schrijf.be/nl/blog/uw-tekst-of-uw-leven"
 ["image"]=>
 string(23) "images/logo-schrijf.png"
 ["description"]=>
 string(0) ""
 ["site_name"]=>
 string(10) "Schrijf.be"
 ["locale"]=>
 string(5) "nl-BE"
}
	
		array(6) {
 ["title"]=>
 string(0) ""
 ["type"]=>
 string(7) "website"
 ["url"]=>
 string(47) "https://schrijf.be/nl/blog/uw-tekst-of-uw-leven"
 ["image"]=>
 string(23) "images/logo-schrijf.png"
 ["description"]=>
 string(0) ""
 ["site_name"]=>
 string(10) "Schrijf.be"
}
	

Uw tekst of uw leven

Rijdt u over de Vlaamse autosnelwegen? Dan komt u ze tegen: de Go for Zero- affiches. Ze vragen ons om veiliger te rijden. Terecht, want elke verkeersdode is er één te veel.

Gas of leven?

Deze maand loopt de campagne: Gas geven of je leven? Op de campagnesite licht opdrachtgever BIVV de affiche toe: "De slogan van de campagne: Gas geven of je leven? is daarom zeer duidelijk. Als je het gaspedaal te hard induwt, neem je onnodige risico’s. De juiste keuze spreekt voor zich!"

Stand and deliver

Ik weet niet waarom, maar ik struikel over hun slogan. Iets klopt er niet. Ik heb het erover met een taalvriend. Die heeft hetzelfde gevoel. Want de uitdrukking die deze headline parodieert is: Uw geld, of uw leven! Mocht een moderne struikrover van achter de vangrails voor mijn wagen springen, me een wapen onder de neus duwen, en me deze vraag stellen? Dan koos ik voor mijn leven. En gaf ik hem mijn geld. Of - in dit geval - gas. Om de overvalplek te ontvluchten - sneller dan de gemiddelde 4 pk-koets uit de middeleeuwen. Oeps! Wilde BIVV dit nu net niet vermijden?