fbpx

Maandelijkse tip?

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Uitstervend ras

De weerpraatjes op radio en tv. Ze blijven aangenaam om naar te luisteren. Want weermannen en -vrouwen zijn gedoemd (of gezegend?) om creatief te zijn. Táálcreatief. Ze kunnen niet tot in den treure komen aanzetten met "Het wordt zonnig!" of "Het gaat regenen."

Zoveel regen, zoveel uitdrukkingen

Dus moeten ze op zoek naar alternatieven. En dat doen ze. Onlangs hoorde ik op de radio een uitdrukking om te melden dat de regenbuien bijna voorbij waren. Het werd niet: "De wolken maken plaats voor de zon." Noch: "De regenbuien verlaten geleidelijk aan ons land." Wat ik dan wél voorgeschoteld kreeg? "De regenwolken sterven stilaan uit."

Niets dan bewondering

Uitsterven? Is dát niet een beetje overdreven? Alsof de laatste regenwolk haar laatste adem uitblaast. En daarmee voorgoed van de aardbol verdwijnt. Nooit meer regen, altijd zon.
Strikt genomen kán een wolk zelfs niet uitsterven. Want volgens Van Dale is dat alleen een voorrecht van diersoorten. Maar ach, voor onze weermannen en -vrouwen knijp ik graag een oogje dicht. Omdat ik maar al te goed wéét dat variatie brengen niet altijd eenvoudig is. En ik dus alleen maar bewondering heb voor hun creativiteit. Ook al slaat die de bal soms mis.