string(2) "be"
array(7) { ["title"]=> string(0) "" ["type"]=> string(7) "website" ["url"]=> string(40) "https://schrijf.be/nl/blog/tot-uw-dienst" ["image"]=> string(23) "images/logo-schrijf.png" ["description"]=> string(0) "" ["site_name"]=> string(10) "Schrijf.be" ["locale"]=> string(5) "nl-BE" }
array(6) { ["title"]=> string(0) "" ["type"]=> string(7) "website" ["url"]=> string(40) "https://schrijf.be/nl/blog/tot-uw-dienst" ["image"]=> string(23) "images/logo-schrijf.png" ["description"]=> string(0) "" ["site_name"]=> string(10) "Schrijf.be" }
Tot uw dienst
Soms heb ik spijt dat ik bepaalde uitdrukkingen niet meer hoor. Omdat ik er even hard van genoot, als van de smaak van een goede wijn of de geur van een exquise parfum.
Gedaan
'Tot uw dienst' is er zo een. Ik merkte laatst dat ik altijd met spanning het einde van een interview op radio of tv afwacht. Zou hij of zij het zeggen? Maar nee, altijd weer dat obligate 'Graag gedaan'. Dat 'graag' mag er van mij trouwens gerust af. Gedane zaken nemen geen keer, helaas.
Gakken
Ik weet niet eens waarom ik er zo'n hekel aan heb. Ik vind het gewoon niet mooi. Die dubbele a, die alliteratie van de g, het lijkt bijna op het 'gakken' van een gans: gaagaa, gaga.
Genoegen
Paul d'Hoore, die formele man die uit een ander tijdperk lijkt te komen, zei laatst iets wat dicht in de buurt kwam: 'Tot genoegen'. Daar kan ik ook mee leven. Maar ik wil graag een lans breken voor het misdeelde 'tot uw dienst'.
Dus als u op radio of tv komt, u weet wat u te doen staat. Alvast bedankt. En dan zegt u ... Juist!