Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Too many notes

Om de twee maanden schrijf ik een colum voor het ledenblad van Gezin en Handicap (KVG). Over mijn belevenissen als moeder van een kind met een handicap. Een heerlijk forum waarop je vreugden, verdrietjes, alledaagse tegenslagen en overwinningen kwijt kunt. Leuk ook om af en toe met lompe medemensen en instanties af te rekenen - beenhard maar in krullende letters.

Het blad voor mij alleen

En ik krijg volledige carte blanche. Dus wil ik wel eens op hol slaan. Al snel zijn de mij toegewezen tekens meer dan opgebruikt. Opvallen doet het pas als ik mijn gepubliceerde teksten herlees. Of als Rosie van het KVG me belt en bedeesd vraagt om de tekst in te korten, want: "De lay-outer krijgt hem niet op één blad."

'Trop' is te veel

Schrap je in je tekst? Dan wordt je boodschap sterker. En toch gebruik ik nog altijd te veel woorden. Dat werd me twee jaar geleden nog eens pijnlijk duidelijk. Het KVG vroeg me een getuigenis voor een volle zaal sympatisanten te geven. Dus schreef ik een barokke speech, met meningen, boodschappen van algemeen nut en behoorlijk wat gewichtigdoenerij.

Welbespraakt kort

Voor mij was een jonge vrouw met een lichte mentale handicap aan de beurt. Ze woonde alleen - begeleid zelfstandig. Ze nam de micro, richtte zich naar de minister van Woonvoorzieningen en zei: "Ik vind alleen wonen plezant. En ik kan het. Mijn vrienden ook. Maar het is moeilijk, want u geeft te weinig geld. Dus moet u meer geven!"

Daar stond ik met mijn mond vol tanden en een blad vol woorden. In twee regels zei deze vrouw wat ze te zeggen had - helder, luid en duidelijk.

Keep it simple, stupid

Lessen in essentie. Die krijg ik telkens als ik in contact kom met mensen die een fysieke of mentale beperking hebben. Nu ook weer: een lesje in less is more. Van iemand die simpel heet te zijn. Maar wie heeft hier de handicap? De redenaar die in zijn eigen woorden verdrinkt of de boodschapper die kort en direct is?

Als we nu eens allemaal vanaf nu onze valse beleefsheidsvormen, de gebakken lucht en vooral ons ego uit onze teksten schrappen? Wedden dat onze communicatie dan simpelweg beter doel treft? 


Tevreden klanten

In één woord? Kwaliteit!
De webtekst lokt zoekrobotten
Samen tot unieke communicatiestijl komen
Meer dan schrijven
Teksten onder stroom
Je weet op voorhand dat het goed komt
Efficiënte doe-mailing met schwung
Teksten vertaald … én verbeterd!
Spot on!
Hun reputatie snelt hen vooruit
A well-built translation
Technische inhoud helder verwoord
Professionalisme is indrukwekkend
Best confronterend, maar ook léuk
Vlot maar overtuigend, speels maar professioneel
Mijn technische wereld helder uitgelegd
Hun werkwijze is absoluut top
Hun tekst geeft meteen weer waarvoor wij staan
Goed voor planning en humeur
Al onze troeven op één blad

Wat klanten zeggen

Wij maken vaak gebruik van de dienstverlening van Schrijf voor het interviewen van klanten. Dat gebeurt op een professionele en objectieve wijze.

Chantal Buyse