Maandelijkse tip?

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be




Menu

Select your language

		string(2) "be"
	
		array(7) {
  ["title"]=>
  string(0) ""
  ["type"]=>
  string(7) "website"
  ["url"]=>
  string(71) "https://schrijf.be/nl/blog/the-clash-of-great-minds-and-their-keyboards"
  ["image"]=>
  string(23) "images/logo-schrijf.png"
  ["description"]=>
  string(0) ""
  ["site_name"]=>
  string(10) "Schrijf.be"
  ["locale"]=>
  string(5) "nl-BE"
}
	
		array(6) {
  ["title"]=>
  string(0) ""
  ["type"]=>
  string(7) "website"
  ["url"]=>
  string(71) "https://schrijf.be/nl/blog/the-clash-of-great-minds-and-their-keyboards"
  ["image"]=>
  string(23) "images/logo-schrijf.png"
  ["description"]=>
  string(0) ""
  ["site_name"]=>
  string(10) "Schrijf.be"
}
	

The clash of great minds and their keyboards

Interferentie. Volgens een online-encyclopie is het een natuurkundig fenomeen. Meer bepaald: 'de gezamenlijke werking van meerdere golven op dezelfde tijd en plaats'. En de definitie gaat door - een beetje onheilspellend: Daarbij kunnen zich verschillende verschijnselen voordoen, afhankelijk van de frequentie, amplitude en fase van de golven en de eigenschappen van het medium.

Grote geesten en hun toetsenborden

Bij Schrijf.be doen die verschijnselen zich op een wel heel ongelukkige manier voor. Wij werken hier met draadloze toetsenborden en muizen. Die zenden en ontvangen golven. Zolang ze met hun eigen docking station converseren, is er niets aan de hand. Maar o wee, als ze op de golflengte van stationnetjes op de andere bureaus willen zitten.

Golfoorlog

Het klavier van Ann is zo heerszuchtig. Het wil met sturm und drang het kantoor overnemen. En zendt zijn golven uit voor een ware blitzkrieg in onze draadloze ruimte. Het stelt ze op in een strategisch interferentiepatroon. Zo ontstaan rond de bureaus van Tom en mij gebieden met een lagere intensiteit - waarin golven elkaar vernietigen. Een destructieve interferentie, noemen ze dat.

Desastreuze destructie

De gevolgen voor Anns weerloze collega's? Onze toetsenborden worden ongehoorzame rebellen. Ze krijgen acute aanvallen van afasie, dyslexie of dyspraxie. In onze teksten stuntelen woorden als mewrkn, itereafrno en mnn onceza. Kloppen op het klavier baat niet. Kloppen op Ann ook niet. Wachten tot het overgaat, lijkt de enige oplossing. Of onze dockingstation afschermen tegen de vijandige aanvallen. Met onze Van Dale, bijvoorbeeld. Zoals altijd: de ultieme verdediger van correct taalgebruik.

Hoera voor de cavalerie

Gelukkig gebeurt deze interferentie alleen bij sterke activiteit. Dus mogen we blij zijn dat het om Anns klavier gaat ... (ik voel deze LOL nu al als boemerang terugzoeven ... Auw!). In ieder geval zorgt Schrijf.be ervoor dat u niets van deze ongemakken merkt. Daarvoor zorgen wij én de verdedigingslinie Wim en Marcel samen. Stoot u in onze teksten onverhoopt toch nog op verwrongen zinnen, foutief gespelde woorden of opgegeten letters? Vertel het ons. We zullen Ann en haar klavier op passende wijze straffen.