Maandelijkse tip?

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be




Menu

Select your language

		string(2) "be"
	
		array(7) {
  ["title"]=>
  string(0) ""
  ["type"]=>
  string(7) "website"
  ["url"]=>
  string(64) "https://schrijf.be/nl/blog/start-vandaag-met-uw-goede-voornemens"
  ["image"]=>
  string(23) "images/logo-schrijf.png"
  ["description"]=>
  string(0) ""
  ["site_name"]=>
  string(10) "Schrijf.be"
  ["locale"]=>
  string(5) "nl-BE"
}
	
		array(6) {
  ["title"]=>
  string(0) ""
  ["type"]=>
  string(7) "website"
  ["url"]=>
  string(64) "https://schrijf.be/nl/blog/start-vandaag-met-uw-goede-voornemens"
  ["image"]=>
  string(23) "images/logo-schrijf.png"
  ["description"]=>
  string(0) ""
  ["site_name"]=>
  string(10) "Schrijf.be"
}
	

Start vandaag met uw goede voornemens

Procrastinatie. Klinkt als een pijnlijke operatie, niet? Maar in werkelijkheid hebben u en ik er af en toe weleens last van. 'Procrastinatie' is namelijk een moeilijker woord voor uitstelgedrag. Zo loop ik al een week met deze blog in mijn hoofd rond. Maar door allerlei omstandigheden kwam ik er nu pas toe. 

Het zit hem in de genen 

Waarom stellen we zaken uit? De universiteit van Colorado kon haar nieuwsgierigheid niet langer voor zich uit schuiven en onderzocht dit typisch menselijke gedrag. Aan de hand van enquêtes peilden ze naar verschillen tussen identieke en twee-eiige tweelingen, wanneer het op uitstellen aankomt. 

De tweelingen kregen vragen voorgeschoteld over hun doelstellingen en hoe snel ze bij taken afgeleid raken. De resultaten waren vrij duidelijk. Wanneer een broer of zus uit een eeneiige tweeling snel afgeleid raakte, had de andere daar ook vaak last van. Bij de niet-identieke duo's kwam dat veel minder voor. Bent u ook een onverbeterlijke uitsteller? Vanaf nu schuift u dat dus lekker af op uw genen

 Procrastinatie

Talmen geblazen! 

Maar is uitstellen altijd een vloek? Sommige van de grootste schrijvers uit de geschiedenis waren notoire treuzelaars. Zo deed Truman Capote vaak dutjes gedurende de dag. Of hij deed zich tegoed aan wijn wanneer de writer's block de kop opstak. Zijn dralende gedrag was zo onverbeterlijk dat hij in 1984 stierf voor hij zijn (zelfverklaarde) meesterwerk kon afmaken. Procrastinatie avant la lettre! 

De boosdoener volhardt 

Een eervolle vermelding gaat naar Victor Hugo. De schrijver van Les Misérables liet bij het begin van de werkdag al zijn kledingstukken verstoppen door zijn knecht. Vervolgens liet hij zichzelf achter slot en grendel steken in zijn kamer. In niets meer gehuld dan ... een sjaal. Met een lange grijze sjerp om ging hij achter zijn bureau zitten. Zo kon hij onmogelijk de straat op. En weerstond hij de verleiding om te gaan boemelen. En effectief: hij haalde keer op keer de deadline voor zijn romans. Bewonderenswaardig! 

Without further ado 

Procrastinatie: iedere (copy)writer heeft er dus wel eens last van. Maar bij Schrijf.be zitten we voor uw teksten op hete kooltjes. Klaar om uit de startblokken te schieten. Stel uw project dus niet uit, maar stuur het meteen onze richting uit! 

By the way, hoe verplicht ú zichzelf om in actie te schieten?