fbpx

Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Spel zonder grenzen

Onlangs, tijdens een zeldzame slapeloze nacht, piekerde ik over mijn andere geliefde: taal. Ik vroeg me vooral af waarom het zo goed klikt tussen ons. Het antwoord kwam behoorlijk snel: omdat we ons samen zo goed amuseren. We lachen heel wat. En kleuren zo graag buiten de lijntjes van het schoonschrift. Ooit hebben ze geprobeerd ons uit elkaar te halen - toen ik een jaar lang Germaanse Filologie volgde, en vaststelde met welk sérieux mijn geliefde daar behandeld werd. Vluchten was het enige wat ik op dat moment kon doen.

Toekan

Lachen dus. Vooral om de woordspelingen en taalspelletjes die mijn vader vroeger - als alternatief dessert - serveerde. Strikt genomen klopten die niet altijd, maar wie maalde erom: ze waren smakelijk, grappig, én maakten duidelijk hoeveel je met taal kunt doen. Ik werd verliefd aan tafel.

Deze zijn me altijd bijgebleven:

-       Een zin met het woord ‘toekan’? Ik eet soms zoveel dat mijn broek niet meer ‘toekan’.

-       Ik hoorde een stommeling op de trap. Het was mijn broer.

-       De Indianen leden zware verliezen. Ze waren dringend aan Winnetou.

-       Een zin met ‘niettegenstaande’? Ik vraag de mensen om te liggen - ik kan ‘niettegenstaande’.

Dat blijft voor mij nog altijd de grootste troef van taal: de gigantische speelruimte. Een goed gevonden taalspelletje blinkt mijn dag op. Ook als dat niet in het Nederlands is. Zo las ik onlangs deze: A Buddhist came to a hot dog stand, and said: “Make me one with everything.” 't Is even kauwen, maar o, wat is het lekker!


Tevreden klanten aan het woord

Hetzelfde, maar met zóveel minder woorden
Superlatieven schieten tekort
Al vijf nieuwe grote klanten - en de teller stopt niet!
Met glans geslaagd voor ‘les parisiens’
SEO-experts en taaladepten in één
Wat er nog beter kon? Niets.
Mijn klant keurde de tekst zonder wijzigingen goed
Echte woordkunstenaars
Nieuwsbrief laat boekingen binnenstromen
Meteen een goed gevoel bij de teksten
“Storytelling met resultaat”
Inlevingsvermogen verdient respect
Voorkeurspartner voor mij én voor mijn klanten
Efficiënt, makkelijk én snel
Open en duidelijk
Helse job, uitgevoerd met ijzeren discipline
Empathie, ambacht en succes
Afspraken en timing altijd gerespecteerd
Flexibel, grondig en eerlijk
Dit is nu eens leuk samenwerken!

Wat klanten zeggen

We waren zeer tevreden over de mailing. Er kwamen dan ook veel positieve reacties op. Jullie horen nog van ons in de toekomst!

Stein Hoogstoel