Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Spel zonder grenzen

Onlangs, tijdens een zeldzame slapeloze nacht, piekerde ik over mijn andere geliefde: taal. Ik vroeg me vooral af waarom het zo goed klikt tussen ons. Het antwoord kwam behoorlijk snel: omdat we ons samen zo goed amuseren. We lachen heel wat. En kleuren zo graag buiten de lijntjes van het schoonschrift. Ooit hebben ze geprobeerd ons uit elkaar te halen - toen ik een jaar lang Germaanse Filologie volgde, en vaststelde met welk sérieux mijn geliefde daar behandeld werd. Vluchten was het enige wat ik op dat moment kon doen.

Toekan

Lachen dus. Vooral om de woordspelingen en taalspelletjes die mijn vader vroeger - als alternatief dessert - serveerde. Strikt genomen klopten die niet altijd, maar wie maalde erom: ze waren smakelijk, grappig, én maakten duidelijk hoeveel je met taal kunt doen. Ik werd verliefd aan tafel.

Deze zijn me altijd bijgebleven:

-       Een zin met het woord ‘toekan’? Ik eet soms zoveel dat mijn broek niet meer ‘toekan’.

-       Ik hoorde een stommeling op de trap. Het was mijn broer.

-       De Indianen leden zware verliezen. Ze waren dringend aan Winnetou.

-       Een zin met ‘niettegenstaande’? Ik vraag de mensen om te liggen - ik kan ‘niettegenstaande’.

Dat blijft voor mij nog altijd de grootste troef van taal: de gigantische speelruimte. Een goed gevonden taalspelletje blinkt mijn dag op. Ook als dat niet in het Nederlands is. Zo las ik onlangs deze: A Buddhist came to a hot dog stand, and said: “Make me one with everything.” 't Is even kauwen, maar o, wat is het lekker!


Tevreden klanten

Eindredacteur met scherpe ogen
Teksten met aroma!
Wil je echt goede teksten?  Dan moet je hier zijn.
Goed meegedacht, goed neergeschreven
Geen discountfirma − gelukkig maar
Verkiezingswebsite doen opvallen? Schrijf.be bellen!
“Storytelling met resultaat”
Samenhangend geheel van alle elementen
Dit tekstbureau is een echte verademing
Meteen een goed gevoel bij de teksten
Expert in vervlaamsen
Onze mailing zit er boenk op!
Nooit een letterlijke vertaling!
Authentiek voer voor moderne lezers
Winning team
Snel en professioneel: wat wil je nog meer?
A well-built translation
Engels, met andere woorden
Allroundtekstatleten
Wat als uw freelance-copywriter ermee kapt?

Wat klanten zeggen

Wij maken vaak gebruik van de dienstverlening van Schrijf voor het interviewen van klanten. Dat gebeurt op een professionele en objectieve wijze.

Chantal Buyse