Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Speculaaoos

speculaas speculoosGa je met kinderen naar het park? Dan neem je het best een hartig of fruitig hapje mee. Toch als je wilt vermijden dat je kinderen blijven bedelen om de ijsjes, chips en andere niet voedzame nonsens die in parken tegen woekerprijzen verkocht worden.

Tomeeto – tomatoh

Die ene keer had ik speculaas mee. Tenminste, dat dacht ik. Tot mijn alerte oudste me corrigeerde: “Mama, dat is geen speculaas. Op de verpakking staat speculoos.” Waarop ik antwoordde: “Dat is hetzelfde. Alleen noemen Belgen het speculoos, en zeggen Nederlanders speculaas.” Mijn vriend reageerde met: “Neen, het zijn twee verschillende soorten koek.” Maar staven kon hij zijn bewering niet.

Koken met Schrijf.be

Dus ik surf internet op. Al snel vind ik een bevredigend antwoord. Dat de misvattingen die ik over speculaas had, bijstelt. Speculaas is geen koek. Het is een gebak. Je maakt het door boter te mengen met cassonade of basterdsuiker en véél speculaaskruiden. Waarna je dat deeg met bloem en bakpoeder mengt. Ziezo: hebt u meteen een recept voor een heerlijk middagje kliederen in de keuken.

Zoet of pittig?

En hoe zit het dan met speculoos? Dat woord is inderdaad Vlaams. Maar het verschil gaat verder dan de linguïstiek. Nederlanders zijn blijkbaar verzot op kruiden – getuige de pepernoot die geen enkele Belg doorgeslikt krijgt. Wij houden het liever zoet. Belgische fabrikanten gebruiken dus weinig of geen speculaaskruiden. Daarom noemen ze hun speculaas speculoos - comme les Français. En met de nadruk op loos: ‘schijnbaar, niet echt’.


Tevreden klanten

Doorzettingsvermogen en creatieve input
Vlot maar overtuigend, speels maar professioneel
Efficiënt, makkelijk én snel
Exact wat ik zocht
Missie en visie? Roep er een buitenstaander bij
Onze mailing zit er boenk op!
Ik blijf terugkomen voor de originaliteit
Al vijf nieuwe grote klanten - en de teller stopt niet!
Tone of voice ons op het lijf geschreven
Snel, deskundig en accuraat
Geslaagd Nederlands-Vlaams huwelijk!
Op héél korte tijd en toch geen haastwerk
Tot zeven keer meer respons
Gelukkig met deze contentpartner
In één rechte pennentrek naar de finish
Sodexo en Schrijf.be: een klinkend partnerschap
Meteen dol op de schrijfstijl
Expert in vervlaamsen
Het resultaat overtrof mijn verwachtingen
SEO-experts en taaladepten in één

Wat klanten zeggen

De samenwerking was hartstikke goed. Alles is vlot verlopen, zoals ik verwachtte. De webdesigner gaat jullie teksten binnenkort inputten. Ondertussen maken we nog nieuwe bronteksten. Zodra die klaar zijn, stuur ik ze naar je door.

Tanja Slyusar
INPIEQ