fbpx

Maandelijkse tip?

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Schrijf.beter 028

 1. We schuiven je dan echte marktonderzoeken in de schoenen. Je onderzoekt dan voor ons de markt.
  Iemand iets in de schoenen schuiven is pejoratief, negatief. Hier is het eigenlijk bedoeld als een positieve uitdaging. Daarom gooide ik de hele zin om. Anders blijf je zitten met een stroeve boel.
   
 2. De sjeiks zorgden voor een financieel ruggesteuntje ruggensteuntje.
  Dit zijn valstrikken waarbij de Word-gebruiker hopeloos in de knoei geraakt. Want wat doet de Word-spellingchecker? Juist hij onderstreept ruggensteuntje! En toch is het juist: met -n, kijk maar in de Woordenlijst. Moraal van het verhaal? Altijd checken, nooit een dikke nek krijgen en denken dat je alles weet :)
   
 3. Met een dagformule zoals voorheen vroeger, nemen de klanten geen genoegen meer.
  Voorheen zie je nooit onderstreept staan, hoewel het natuurlijk een onmiskenbaar fout woord is. Dat thuishoort in een glazen kast: tussen de porseleinen beeldjes van overgrootmoeder. Zo'n eenvoudig levenslustig woord als vroeger: daar is toch niets mis mee?
   
 4. Het kan lijken lijkt soms een nachtmerrie ...
  Wim, onze kwaliteitsbewaker, voert al maanden een heksenjacht op het hulpwerkwoord kunnen. En ik doe met alle mogelijke vormen van graagte kwistig met hem mee. Kunnen is watjestaal. Het verzwakt je stelling. Wat overblijft is flauwe boel. Dus weg ermee. Tenzij het echt noodzakelijk is en een meerwaarde geeft, natuurlijk. Yes, we can :)
   
 5. Hij deelt met u de do's and do'nts do's-and-don'ts van het vak.
  Leuk als je zo een Engelse uitdrukking kent. Maar je moet toch even nadenken hoe je ze schrijft. Nadenken of, nog beter, opzoeken: de Woordenlijst zwijgt in alle talen, Van Dale Spelling kent het wel. Dus met koppeltekens.

   

Lees ook