fbpx

Maandelijkse tip?

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Schrijf.beter 027

 1. Hij gaf een gedetailleerde presentatie van onze objectieven doelstellingen.
  Objectieven zijn lenzenstelsels.
   
 2. Verwittig Waarschuw ons dan zo snel mogelijk.
  Verwittigen is volgens VRTtaal.net verouderd, formeel en cliché, ook als het in tweede instantie berispen of vermanen betekent. Dus: laten die handel! Goede alternatieven voor de eerste betekenis zijn ook nog: op de hoogte brengen, informeren en inlichten.
   
 3. Dan mag u uw uurwerk horloge zeven uur later instellen.
  Een uurwerk aan je pols, is als een blok aan je been! Denk niet dat je daarmee kunt gaan joggen ... :) Want een uurwerk is het raderwerk van een grote klok. 
   
 4. Anders maakt u kans op riskeert u enkele onaangename vakantiedagen. 
  Kans maken op kun je alleen maar in een positieve context gebruiken. In deze negatieve situatie gebruik je beter riskeren.
   
 5. Uw bioritme werkt volgens een 24-urencyclus 24 uurscyclus.
  Dat zijn zo van die dingen: hoe schrijf je dat in godsnaam? Tja, zelfs de beste taalgebruiker moet af en toe eens in de Woordenlijst kijken. Je vindt dit woord er niet in terug. Maar je vindt wel 24 uursecconomie. Dus ligt het voor de hand dat je 24 uurscyclus schrijft. Met een klein voorbehoud voor de genitief-s bij uur: ik denk niet dat die echt moet, maar ze mag in elk geval.
  En nog een toemaatje: het is zeker
  24 uur en niet 24 uren, want de tijdsaanduidingen die eindigen op -r gebruik je alleen in het meervoud, als ze onbepaald zijn: enkele uren, maar 24 uur.
   

Lees ook