Maandelijkse tip?

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Select your language

		string(2) "be"
	
		array(7) {
 ["title"]=>
 string(0) ""
 ["type"]=>
 string(7) "website"
 ["url"]=>
 string(43) "https://schrijf.be/nl/blog/schrijfbeter-011"
 ["image"]=>
 string(23) "images/logo-schrijf.png"
 ["description"]=>
 string(0) ""
 ["site_name"]=>
 string(10) "Schrijf.be"
 ["locale"]=>
 string(5) "nl-BE"
}
	
		array(6) {
 ["title"]=>
 string(0) ""
 ["type"]=>
 string(7) "website"
 ["url"]=>
 string(43) "https://schrijf.be/nl/blog/schrijfbeter-011"
 ["image"]=>
 string(23) "images/logo-schrijf.png"
 ["description"]=>
 string(0) ""
 ["site_name"]=>
 string(10) "Schrijf.be"
}
	

Schrijf.beter 011

 1. Vijf dagen lang gingen al onze beschikbare krachten door het vuur om de klanten te verwelkomen en advies te geven te adviseren.
  De uitdrukking is 'advies geven aan iemand'. In deze zin zat dus een foutieve samentrekking. Want 'klanten' is lijdend voorwerp bij verwelkomen en zou tegelijkertijd meewerkend voorwerp moeten zijn bij 'advies geven aan'. Kan niet. Alternatief: ' ... om de klanten en prospecten te verwelkomen en hun advies te geven.'
   
 2. Onder voorbehoud van goedkeuring van uw financieringsaanvraag van minimaal 300 euro, om te genieten van uw betalingsuitstel van drie maanden, moet u de bon terugsturen. Als wij uw financieringsaanvraag van minimaal 300 euro goedkeuren, stuurt u de bon terug. Wij kunnen uw betaling dan drie maanden uitstellen.
  Je leest het goed: hier staan vijf 'vans' na elkaar. Om er de kriebels ... van ... te krijgen. Daarom gooide ik de hele santenboetiek maar door elkaar. Is het resultaat niet pittiger en duidelijker?
   
 3. U hebt recht op onze meest kwalitatieve kwalitatief meest hoogstaande service.
  Kwalitatief zou in deze zin 'rijk aan kwaliteit' moeten betekenen, maar dat doet het nooit! Het betekent gewoon 'wat de kwaliteit' betreft.
   
 4. Op internet kopiëren verborgen programma's opgeslagen gegevens uit het geheugen. Verborgen programma's kopiëren op internet gegevens die in het geheugen zijn opgeslagen.
  De twee voltooide deelwoorden: 'verborgen' en 'opgeslagen' staan telkens heel log als bijvoeglijke naamwoorden bij hun substantief. Zo verzwaren ze de zin en maken ze hem onduidelijk.
   
 5. Het resultaat is een zip-betand dat kleiner is dan de originele bestanden en dat u sneller over een netwerk kunt verzenden.
  Je moet 'dat' herhalen, want anders laat je 'dat' in de eerste betrekkelijke bijzin onderwerp spelen en in de tweede lijdend voorwerp. Fout! Als je 'dat' herhaalt, voorkom je dit euvel. Alternatief is een punt achter 'bestanden' en dan een nieuwe zin: U kunt het sneller over een netwerk verzenden.