fbpx

Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Schrijf.beter 011

 1. Vijf dagen lang gingen al onze beschikbare krachten door het vuur om de klanten te verwelkomen en advies te geven te adviseren.
  De uitdrukking is 'advies geven aan iemand'. In deze zin zat dus een foutieve samentrekking. Want 'klanten' is lijdend voorwerp bij verwelkomen en zou tegelijkertijd meewerkend voorwerp moeten zijn bij 'advies geven aan'. Kan niet. Alternatief: ' ... om de klanten en prospecten te verwelkomen en hun advies te geven.'
   
 2. Onder voorbehoud van goedkeuring van uw financieringsaanvraag van minimaal 300 euro, om te genieten van uw betalingsuitstel van drie maanden, moet u de bon terugsturen. Als wij uw financieringsaanvraag van minimaal 300 euro goedkeuren, stuurt u de bon terug. Wij kunnen uw betaling dan drie maanden uitstellen.
  Je leest het goed: hier staan vijf 'vans' na elkaar. Om er de kriebels ... van ... te krijgen. Daarom gooide ik de hele santenboetiek maar door elkaar. Is het resultaat niet pittiger en duidelijker?
   
 3. U hebt recht op onze meest kwalitatieve kwalitatief meest hoogstaande service.
  Kwalitatief zou in deze zin 'rijk aan kwaliteit' moeten betekenen, maar dat doet het nooit! Het betekent gewoon 'wat de kwaliteit' betreft.
   
 4. Op internet kopiëren verborgen programma's opgeslagen gegevens uit het geheugen. Verborgen programma's kopiëren op internet gegevens die in het geheugen zijn opgeslagen.
  De twee voltooide deelwoorden: 'verborgen' en 'opgeslagen' staan telkens heel log als bijvoeglijke naamwoorden bij hun substantief. Zo verzwaren ze de zin en maken ze hem onduidelijk.
   
 5. Het resultaat is een zip-betand dat kleiner is dan de originele bestanden en dat u sneller over een netwerk kunt verzenden.
  Je moet 'dat' herhalen, want anders laat je 'dat' in de eerste betrekkelijke bijzin onderwerp spelen en in de tweede lijdend voorwerp. Fout! Als je 'dat' herhaalt, voorkom je dit euvel. Alternatief is een punt achter 'bestanden' en dan een nieuwe zin: U kunt het sneller over een netwerk verzenden.
   

Tevreden klanten aan het woord

Geen centimeter ruimte voor fouten
Professionalisme is indrukwekkend
Contentcreatie van a tot z
Schrijf.be bulkt van het schrijftalent
Schrijf.be respecteert onze inhoudelijke boodschap
Sommige dingen laat je beter over aan experts
Weinig geblaat en veel wol
Het hart van onze website
Jaarverslag in aantrekkelijk jasje
Vertalen en herschrijven: dát zochten we
Dwars door de Belgisch-Nederlandse taalbarrière
Storytelling en SEO: ze gaan samen
Onze 'over ons' gaat niét over ons!
Schrijf.be schreef de eerste pagina van ons nieuwe verhaal
Zó anders dan wat je elders leest!
Door dat Vlaamse tintje zijn we geloofwaardiger
Nieuwe generatie klanten vraagt om nieuwe generatie copywriters
Hartelijk en duidelijk, boeiend en concreet
Gelezen en prachtig bevonden
Wegbereiders van de betere zin

Wat klanten zeggen

We zijn opgetogen over uw tekst. Het is een schot in de roos. En het verwoordt treffend wat we voor ogen hadden. Bedankt daarvoor.

Geert Goovaerts