Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Schrijf.beter 194

 1. Wij maken voor u een correcte prijs. Die ontdekt u in een heldere offerte.
  √ ... een correcte prijs, die onmiddellijk in onze offerte opvalt.
  Hier moest ik toch wel even nadenken. Ik voelde dat er iets niet klopte, maar zag niet direct wat. Maar na een tijdje ... dacht ik: "Als die offerte dan toch zo helder is, waarom zou ik dan die prijs moeten ontdekken. Ontdekken doe je toch maar na een heuse speurtocht." Dus gooide ik ontdekken eruit.
  En zo kabbelt het leven van een eindredacteur: soms over gladde, haast gepolijste snelwegen, af en toe langs een straat met verdoken oneffenheden. Kortom: heel leuk!
 2. Uw garage: de ideale opslagplaats voor alles wat in huis in de weg staat. Toch tot hij zo vol gestouwd is, dat de poort niet meer opengaat.
  √ ... tot ze zo vol gestouwd is, dat de poort niet meer toegaat.
  Garage is vrouwelijk. Maar leuker is het denkfoutje achteraan in de tweede zin. Iets in een garage stoppen zodat de deur niet meer opengaat? Dan kun je er zelf ook niet meer uit. Het kan natuurlijk, maar ik denk dat het vaker andersom gebeurt. Concreet: ik heb het zelf al eens aan de hand gehad. Dus ik ben een ervaringsdeskundige. En bij mij kon de poort echt niet meer dicht. Ik heb het jarenlang van mijn vrouw mogen horen! Maar ik kon nog wel weg ...
 3. U ontdekt ook onafgewerkte planken waarvan u zelf het kleur bepaalt.
  √ ... de kleur bepaalt.
  Ik herinner me vaag dat ik dat vroeger wel in het Antwerps zei: "'t Kleur van dieën otto viennekiek nie schoeën." Maar Antwerps is (voorlopig toch nog) geen Algemeen Nederlands, dus volg je maar het best de Woordenlijst. En die zegt dat kleur een de-woord is.
 4. Gaat u nooit de deur uit met onverzorgde nagels?
  Gaat u altijd de deur uit met verzorgde nagels?
  Schrijf.be is een positieve club! Dus waarom zouden we twee ontkenningen in een zin bouwen, als het positieve alternatief eenvoudiger en korter is? Dan ligt de keuze voor de hand: weg met die ontkenningen en positief schrijven!
 5. U bent hier ook welkom voor een kunstige of naturelle manicure.
  √ ... of natuurlijke (of pure) manicure
  Naturel is Frans, volgens Van Dale Professional. Maar waarom niet het eenvoudige en overduidelijke 'natuurlijke'? 

Tevreden klanten

Hun tekst geeft meteen weer waarvoor wij staan
Superlatieven schieten tekort
Het resultaat overtrof mijn verwachtingen
Dé bestemming voor uw toeristische communicatie!
Jullie kleden een barokke tekst uit, en maken er een vlot leesbare brief van.
Allroundtekstatleten
Schrijf.be is nummer één
Copywriting dúúr? Absoluut niet!
Huis van vertrouwen – zonder voorbehoud
Mijn hoge verwachtingen worden keer op keer ingelost
Naadloze samenwerking en een tekst die wérkt
De tekst spreekt verschillende doelgroepen aan
Ik wilde er geen letter aan veranderen
Doen lezen in een wereld die snel schakelt
Ik wist meteen waar ik moest zijn
¡Fantástico!
Met de blik van een buitenstaander
Vlamingen die Nederlanders begrijpen
Kruidige webteksten doen watertanden
Onze 'over ons' gaat niét over ons!

Wat klanten zeggen

Het is echt wel een plezier om met jullie samen te werken!
Hartelijk dank voor de concrete afspraken, het respecteren van de deadlines... en de kwaliteit van de schrijfopdrachten.

Inge Reinders
Securex