Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Schrijf.beter 168

 1. Enkel dan vervullen ze hun rol met glans en brengen ze de prestaties van uw werknemers naar een hoger niveau.
  Alleen dan spelen ze ... en verbeteren ze de prestaties van uw werknemers.
  De enkel is het gewricht dat je voet met je been verbindt. Je gebruikt hier veel beter 'alleen' of 'uitsluitend'. Een rol speel je, een plicht vervul je. Het tweede deel van de zin zeg je veel korter op de groene manier. 
 2. Meteen de reden waarom wij alleen projecten aannemen in Oost- en West-Vlaanderen.
  √ ... waarom wij alleen projecten in Oost- en West-Vlaanderen aannemen.
  Gek: onder de rode zin zette de spellingchecker een rood krullijntje. Ik vroeg me af waarom. Ik probeerde enkele verschuivingen en ja hoor: de bijvoeglijke bepaling (in Oost- en West-Vlaanderen) moest dichter bij het bepaalde zelfstandig naamwoord (projecten) staan. En weg was het rode krullijntje!
 3. Je verzamelt, schikt en update financiële data's.
  √ ... en updatet financiële data.
  Updaten: ik update, jij updatet, hij updatet, ik heb geüpdatet, geüpdatete data. Want in deze betekenis is data het Latijnse meervoud van datum, wat 'gegeven' betekent. Met als meervoud 'data' (= gegevens). Data's zou dus een dubbel meervoud zijn.
 4. Zijn Grand Slam-palmares spreekt voor zich en voorspelt een kwaliteitsvol tennisspel boordevol rebounds.
  √ ... boordevol returns.
  Ach jeetje, daar heb je de sportfreak in mij weer. Een rebound pluk je in het basketbal, een bal snel 'retourneren' doe je in het tennis met een keiharde 'return'. Tja, zjust is zjust: als de bal op de lat botst is het bij voetbal geen doelpunt. Als je een verkeerd woord gebruikt als je schrijft ... is het ook geen goal! Zo hamerde ik het vroeger in bij de regenten LO. Op den duur schreven ze foutloos! Of toch bijna ...
 5. Daarop rekent u sowieso beslist.
  √ ... Daarop rekent u beslist.
  Niet alleen is sowieso hier dubbelop. Maar mag ik hier ook nog eens een taallans(je) breken? Laat die sowieso toch op stal! Mijn jonge collega's gebruiken het (te) graag. Om de twee zinnen staat het er. Meestal verloren, vaak in de weg en altijd overbodig. Want als je de zin krachtig genoeg formuleert heb je zo'n stopwoord ... sowieso ... niet nodig!

Tevreden klanten

Veel standbezoekers door uitnodigende tekst
Onze baseline ligt lekker
Mijn e-mailing is onweerstaanbaar
Zij geven onze klanten perfecte webteksten!
Webteksten die kleven
Professionalisme is indrukwekkend
A pleasure to work with, from beginning to end
Schrijf.be? De professionele pen die ik zocht.
Flexibel, grondig en eerlijk
Geslaagd Nederlands-Vlaams huwelijk!
Contentcreatie van a tot z
Ik wist wat ik wilde en Schrijf.be bezorgde het mij
De betrouwbare partner die we zochten
Mijn copywriter laat me scoren in Google én bij mijn klanten
Elke tekst is een schot in de roos
Onze productvoordelen spatten van het scherm
Iedereen zou deze schrijfopleiding moeten volgen
Snel, accuraat, betaalbaar
De kwaliteit waarop ik had gehoopt
A message that hits home

Wat klanten zeggen

Dat was meteen BINGO! Schrijf.be had meteen de Bonanza-vibe te pakken. 80 procent serieus, 20 procent loco! Één kleine briefing volstond om een Bonanza-tekst te maken voor onze homepage. Heerlijk om geen vijf keer te moeten mailen of bellen eer de boodschap duidelijk was. Toen ik de tekst las, merkte ik een grote glimlach op mijn gezicht.

Ilse De Vis
Bonanza