fbpx

Maandelijkse tip?

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Schreiffautenleisje 2

Misschien denkt u soms: "Zo'n eindredacteur van Schrijf.be heeft toch nooit veel te doen. Af en toe een tekstje lezen en genieten. Met zo'n stel schitterende, professionele schrijvers die altijd het beste van zichzelf geven én dan nog een kwaliteitsbewaker die voor hem libero speelt." Ik ben dan niet meer dan de flamboyante doelman van een kampioenenploeg.

Libero

De eindredacteur is inderdaad de laatste man van de ploeg. En zoals een doelman mag hij alles gebruiken, zelfs ... zijn handen, om de ultieme steekjes op te rapen. U denkt nu misschien: "Gemakkelijke manier om je boterham te verdienen."

Voor een deel hebt u gelijk. Geen mooier geschenk dan teksten van Schrijf.be te mogen einden. Wij beschikken over een stel schrijfberen van wie het talent afdruipt. Meestal is het dus puur genieten. Vanop de eigen doellijn, zeker van de overwinning.

En toch moet ik af en toe met een laatste save of tackle een tegendoelpunt vermijden. Meestal herstel ik dan een fout(je) tegen de werkwoordsvorming, de congruentieregel, de spelling, de stijl of de zinsbouw. Ik verricht geen wereldwonderen. Ik probeer er alleen voor te zorgen dat onze netten ongeschonden blijven.

Nummer 2

In mijn tweede lijstje vindt u opnieuw tien van die vaak gemaakte, kleine fouten. Geen paniek: iedereen maakt ze wel eens. Maar misschien, als ik het mooi blijf vragen, krijg ik ze er toch ooit allemaal uit ...

 1. ik zal morgen komen → ik kom morgen
 2. bijhorende paperassen → bijbehorende paperassen
 3. omwille van de grote drukte → om, wegens de grote drukte
 4. kloeg, rok, verworf → klaagde, rekte, verwierf
 5. mits een ingreep van de overheid → op voorwaarde dat de overheid ingrijpt
 6. daar kan ik niets aan verhelpen → dat kan ik niet verhelpen
 7. goed om weten → goed om te weten
 8. online catalogus → onlinecatalogus
 9. labo → lab
 10. het gelijkvloers → de gelijkvloerse verdieping
   

En weet je wat? Er komen nog van die lijstjes ... 
Zo wordt onze ploeg elk jaar kampioen. :-)


Lees ook