Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Vijf rare plaatsnamen in regio Aalst

Rare plaatsnamen in Aalst en omstreken Vorige week ging ik op klantenbezoek in Aalst. Wat een boeiende autorit was dat. Ik bolde langs het hoofdkantoor van Caroline Biss. De gebouwen van Callebaut. En de fabriek van Tupperware. Nog nooit had ik zoveel zin om kleren, chocolade en potjes tegelijk te kopen. (Echt – vooral die chocoladegeur: hemels en hemeltergend tegelijk!) 

Schaarbeek en Roesselare vlak bij elkaar

Maar goed, Aalst dus. Een stad die mij onbekend is. Tenzij van haar carnaval natuurlijk. Voortaan associeer ik die regio met iets anders: rare plaatsnamen. Of anders gezegd: 'gestolen' plaatsnamen.

Hoe verwarrend is dat? Spot ik daar plots een pijl naar Schaarbeek. Terwijl dat toch in Brussel ligt, een stúk verder van mijn bestemming. Het wordt nog gekker wanneer ik Sint-Job in mijn vizier krijg. 'Wát, ben ik dan toch in de buurt van onze hoofdstad verzeild?' Brussel, Brussel, niets te Brussel: met Roesselare lijk ik in West-Vlaanderen te zitten. En het is nog niet gedaan. Wat verder kom ik Hofstade tegen: niet bij Zemst, maar daadwerkelijk bij Aalst. En het strafste van al: er is zelfs een Klein-Brabant. Terwijl er toch maar één Klein-Brabant is. De streek aan de Schelde, waarvan collega Shana en ik trotse inwoners zijn.

Dus: in Aalst nemen ze bestaande plaatsnamen gewoon over. Misschien wel een veilige optie. Want als ze zelf iets bedenken, krijg je bijvoorbeeld Slettem, Vogelenzang en Puiteput. Maar voorts: prima mensen daar in Aalst. Vriendelijk, gastvrij, clever. Geen klachten dus!


Lees ook

Wat klanten zeggen

Ik wou je de revisies van de klant niet onthouden: "Proficiat met de aanpassingen aan de teksten. Je bent er in geslaagd om met de extra briefing van de klant spot on teksten te leveren."
Gefeliciteerd en bedankt hiervoor.

Gerd De Loor
Wijs (vroeger bSeen)