Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Perron of perron?

Ik pendel dagelijks met de trein en dat bevalt me best. Daarom besloot ik vorige week een stapje verder te gaan in het openbaar vervoer ... en de bus te nemen. Om de tocht minutieus voor te bereiden, stippelde ik de route online uit. Zo werd me duidelijk dat ik moest vertrekken op perron 3. Inderdaad, perron.

Perron voor trein ...

Als ík het woord 'perron' hoor, denk ik onmiddellijk aan een station met treinen. Niet met bussen. Ik vroeg me daarom af of 'perron' hier wel de juiste woordkeuze was. Dus snuisterde ik even in Van Dale. Praktijkwoordenboek Nederlands. Daar staat 'platform bij een station, vanwaar of waarop de reizigers in en uit de trein stappen.' Net wat ik dacht, perron wordt alleen gebruikt in een 'treincontext'.

... maar ook voor bus?

Maar om zeker te zijn, zocht ik het ook nog eens op in Van Dale. Groot Woordenboek van de Nederlandse Taal. Die vermeldt 'stoep langs de spoorbaan bij een stationsgebouw'. Maar óók: 'balkon of platform van tramwagens enz.' Die 'enz.' zou wel eens kunnen verwijzen naar bussen, toch? Ik vind het allemaal nogal verwarrend. En ben voorstander om voor 'platform voor de bus' een nieuw woord te zoeken. Maar welk? Iemand een idee?


Tevreden klanten

Schrijfdokter scoort meer dan 90 procent
Mijn copywriter laat me scoren in Google én bij mijn klanten
Tien voor thee én voor taal
Professionaliteit waaraan je een punt kunt zuigen
Vlotte, commerciële en krachtige teksten
Timing altijd stipt gerespecteerd
Sommige dingen laat je beter over aan experts
Ik verwachtte het beste … en kreeg nog beter
Schrijf.be bracht vaart in de Batavus-website
Spot on!
Onze mailing zit er boenk op!
Schrijf.be schreef de eerste pagina van ons nieuwe verhaal
Vlamingen die Nederlanders begrijpen
Tekst even belangrijk als vorm
De deadline was heel nipt. Toch kregen we alle teksten op tijd.
Wat er nog beter kon? Niets.
Storytelling en SEO: ze gaan samen
Zot zeg hoeveel beter die tekst wordt!
Prima tekstkwaliteit, vlekkeloze projectopvolging
Vertalen en herschrijven: dát zochten we

Wat klanten zeggen

Ik heb hier eigenlijk geen opmerking op. Notre Dam vind ik wel goed ... God op Kot ook ... super!

Karl Gheysen
DMI Vastgoed