fbpx

Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Perron of perron?

Ik pendel dagelijks met de trein en dat bevalt me best. Daarom besloot ik vorige week een stapje verder te gaan in het openbaar vervoer ... en de bus te nemen. Om de tocht minutieus voor te bereiden, stippelde ik de route online uit. Zo werd me duidelijk dat ik moest vertrekken op perron 3. Inderdaad, perron.

Perron voor trein ...

Als ík het woord 'perron' hoor, denk ik onmiddellijk aan een station met treinen. Niet met bussen. Ik vroeg me daarom af of 'perron' hier wel de juiste woordkeuze was. Dus snuisterde ik even in Van Dale. Praktijkwoordenboek Nederlands. Daar staat 'platform bij een station, vanwaar of waarop de reizigers in en uit de trein stappen.' Net wat ik dacht, perron wordt alleen gebruikt in een 'treincontext'.

... maar ook voor bus?

Maar om zeker te zijn, zocht ik het ook nog eens op in Van Dale. Groot Woordenboek van de Nederlandse Taal. Die vermeldt 'stoep langs de spoorbaan bij een stationsgebouw'. Maar óók: 'balkon of platform van tramwagens enz.' Die 'enz.' zou wel eens kunnen verwijzen naar bussen, toch? Ik vind het allemaal nogal verwarrend. En ben voorstander om voor 'platform voor de bus' een nieuw woord te zoeken. Maar welk? Iemand een idee?


Tevreden klanten aan het woord

Dit tekstbureau is een echte verademing
Naadloze samenwerking en een tekst die wérkt
Snel, deskundig en accuraat
Ze willen het beste voor je
Vlot maar overtuigend, speels maar professioneel
Onze mailing zit er boenk op!
Schrijf.be denkt met u mee
Hun mailing loste onze hoge verwachtingen in
Om van te smullen
Mijn geheime wapen om te scoren in Google
Ze wisten meteen wat ik wilde
Menselijk, constructief en no-nonsense
Kill our darlings, please
Het tekstbureau waar je aanklopt voor topkwaliteit
Al onze troeven op één blad
Winning team
¡Fantástico!
Sterke content, stipt op tijd geleverd
Wat er nog beter kon? Niets.
Authentiek voer voor moderne lezers

Wat klanten zeggen

Dank voor het verwerken van de opmerkingen en jouw toelichting. Ik kan zeker met de aangeleverde tekst aan het werk en ben dan ook tevreden over hetgeen jullie hebben aangeleverd. Nogmaals dank voor jullie inzet.

Marcel Besten
Besten Bouw Management