fbpx

Maandelijkse tip?

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Namen noemen

"Hoe groot is het belang van een naam?" vroeg mijn collega Ann zich recent af. Heel groot, lijkt me. Het verschil tussen een leven als Jan met de pet of een bestaan als kop van Jut. Zo bericht De Standaard van 10 juni over een Zweeds koppel dat na een 'juridische veldslag' de toelating krijgt om hun kind Lego te noemen.

Halfdronken aangifte

Dit is dus niet aan de postpartum-roes van de vader te wijten. Die na een nachtje feesten de ambtenaar van de burgerlijke stand olijk bestookt met de gekste namen. Zo'n vader kun je als kind later misschien nog vergeven. Of alvast begrijpen - toch na je eerste kater.

Haatdragend ouderpaar

Neen. Dan zal je deze mensen maar als ouders hebben. Die duidelijk toerekeningsvatbaar zijn op het moment dat ze je officieel naar een blokkendoos noemen. En die bovendien een gerechtelijk proces van maanden willen doorworstelen om je de rest van je leven voor paal te zetten.

Koffiepot en theekannetje

En dan valt een naam als Lego misschien nog mee. Maar wat dacht u van Ikea? Of Veranda. Volgens het artikel in DS zijn dat de namen die het net niet haalden. Gelukkig. Want het zal je naam maar zijn: Deurklinkie, Vlooike, Gamma of Weba. U ziet het. Inspiratie nodig? Bel gerust ... We geven er graag een traumagarantie bij. 


Lees ook