fbpx

Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

What's in a name

whats in a nameVandaag controleerde ik de lijst met al onze nieuwsbriefabonnees. Dat zijn er een slordige 4000, dus daar was ik wel even zoet mee. Waarom dat monnikenwerk? Sommige letters dragen bizarre puntjes, streepjes, krulletjes, hoedjes of andere ornamentjes. En de pc weet soms geen raad daarmee. Aan mij dus om de lijst op te schonen. Enkele details vielen me op:

Achterstevoornaam

Heel wat mensen schrijven hun achternaam voor hun voornaam. Waarom? Staat dat deftiger? Het hele punt van een voornaam is toch dat ie vooraan komt? Nu grom ik tegen mezelf ook wel eens: "Sterk bezig, Van de Plas!" Maar het is toch aangenamer als iemand je aanspreekt met je voornaam?

IK

Heel wat abonnees schrijven hun e-mailadres in kleine letters. Maar hun naam? DIE SCHREEUWEN ZE PLOTS. Vervelend, want als wij die dan gebruiken om hen persoonlijk aan te spreken, SCHREEUWEN wij ook!

In de naam van De Kunst

Achternamen zijn soms pure poëzie. Ik vond de heerlijkste exemplaren. De zachte Welvaarts of Wellecomme wordt tot de orde geroepen door de strenge Borst, Sloor of Plug. De melancholische Verledens wordt overklast door Huylebroeck, Van Ongeval of Kortleven. Opgevrolijkt door Suyckerbuyck, Potjewijd of Koperdraat. En het hof gemaakt door D'amour, Rust of De Kunst.

Herkent u uw achternaam in deze opsomming? Dan benijd ik u, want het is een prachtexemplaar. En toch ... als ik een prijs mocht uitreiken voor de mooiste in de lijst? Dan koos ik resoluut voor ... De Schryver. Of wat dacht u?


Tevreden klanten aan het woord

Op héél korte tijd en toch geen haastwerk
Trainees verguld met de hands-on workshop
Dynamische taalprofessionals
Onze mailing zit er boenk op!
De 'vloek der kennis' omzeild
Mijn hoge verwachtingen worden keer op keer ingelost
Empathie, ambacht en succes
Professionaliteit waaraan je een punt kunt zuigen
Mijn technische wereld helder uitgelegd
Hun reputatie snelt hen vooruit
Schrijvers en blijvers
Zó anders dan wat je elders leest!
Tone of voice zat meteen goed
Open en duidelijk
Eén blik op jullie website en ik was overtuigd
We klimmen een onlinetrap hoger
Professioneel, betrouwbaar en efficiënt
Ik de cijfers, zij de letters
Storytelling en SEO: ze gaan samen
Snel en professioneel: wat wil je nog meer?

Wat klanten zeggen

Jullie baseline was telefonisch op amper vier minuten verkocht! Gewoonweg pure klasse!

Kris Marrissens
ByteMe design