Maandelijkse tip?

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Select your language

		string(2) "be"
	
		array(7) {
 ["title"]=>
 string(0) ""
 ["type"]=>
 string(7) "website"
 ["url"]=>
 string(42) "https://schrijf.be/nl/blog/whats-in-a-name"
 ["image"]=>
 string(23) "images/logo-schrijf.png"
 ["description"]=>
 string(0) ""
 ["site_name"]=>
 string(10) "Schrijf.be"
 ["locale"]=>
 string(5) "nl-BE"
}
	
		array(6) {
 ["title"]=>
 string(0) ""
 ["type"]=>
 string(7) "website"
 ["url"]=>
 string(42) "https://schrijf.be/nl/blog/whats-in-a-name"
 ["image"]=>
 string(26) "images/whats-in-a-name.jpg"
 ["description"]=>
 string(0) ""
 ["site_name"]=>
 string(10) "Schrijf.be"
}
	

What's in a name

whats in a nameVandaag controleerde ik de lijst met al onze nieuwsbriefabonnees. Dat zijn er een slordige 4000, dus daar was ik wel even zoet mee. Waarom dat monnikenwerk? Sommige letters dragen bizarre puntjes, streepjes, krulletjes, hoedjes of andere ornamentjes. En de pc weet soms geen raad daarmee. Aan mij dus om de lijst op te schonen. Enkele details vielen me op:

Achterstevoornaam

Heel wat mensen schrijven hun achternaam voor hun voornaam. Waarom? Staat dat deftiger? Het hele punt van een voornaam is toch dat ie vooraan komt? Nu grom ik tegen mezelf ook wel eens: "Sterk bezig, Van de Plas!" Maar het is toch aangenamer als iemand je aanspreekt met je voornaam?

IK

Heel wat abonnees schrijven hun e-mailadres in kleine letters. Maar hun naam? DIE SCHREEUWEN ZE PLOTS. Vervelend, want als wij die dan gebruiken om hen persoonlijk aan te spreken, SCHREEUWEN wij ook!

In de naam van De Kunst

Achternamen zijn soms pure poëzie. Ik vond de heerlijkste exemplaren. De zachte Welvaarts of Wellecomme wordt tot de orde geroepen door de strenge Borst, Sloor of Plug. De melancholische Verledens wordt overklast door Huylebroeck, Van Ongeval of Kortleven. Opgevrolijkt door Suyckerbuyck, Potjewijd of Koperdraat. En het hof gemaakt door D'amour, Rust of De Kunst.

Herkent u uw achternaam in deze opsomming? Dan benijd ik u, want het is een prachtexemplaar. En toch ... als ik een prijs mocht uitreiken voor de mooiste in de lijst? Dan koos ik resoluut voor ... De Schryver. Of wat dacht u?