Maandelijkse tip?

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be




Menu

Select your language

		string(2) "be"
	
		array(7) {
  ["title"]=>
  string(0) ""
  ["type"]=>
  string(7) "website"
  ["url"]=>
  string(54) "https://schrijf.be/nl/blog/leg-capslock-het-zwijgen-op"
  ["image"]=>
  string(23) "images/logo-schrijf.png"
  ["description"]=>
  string(0) ""
  ["site_name"]=>
  string(10) "Schrijf.be"
  ["locale"]=>
  string(5) "nl-BE"
}
	
		array(6) {
  ["title"]=>
  string(0) ""
  ["type"]=>
  string(7) "website"
  ["url"]=>
  string(54) "https://schrijf.be/nl/blog/leg-capslock-het-zwijgen-op"
  ["image"]=>
  string(23) "images/logo-schrijf.png"
  ["description"]=>
  string(0) ""
  ["site_name"]=>
  string(10) "Schrijf.be"
}
	

LEG CAPSLOCK HET ZWIJGEN OP!!!

capslockBESTEL HIER UW ASPIRINE! KOOP NU EN BESPAAR VIJFTIG PROCENT! 

Wow. Als uw hoofdpijn nog niet over was, dan maakt dergelijke promopraat het er niet beter op. Opvallend, direct en in your face: de capslock. Maar ook: schreeuwerig, irritant en overbodig. 

Slecht leesbaar 

Schrijft u teksten voor professionele doeleinden? Bewaar dan de lieve vrede en blijf van de hoofdlettertoets af. Het is het online-equivalent van uw klant bij de ballen grijpen en ondertussen poeslief vragen of hij uw product wil kopen. Tekst in hoofdletters is bovendien slecht leesbaar, omdat er geen vormcontrast is. 

Scoren bij uw klanten? Plak uw capslock af met tape of keil hem van uw toetsenbord. Uw klant zal u dankbaar zijn. En sneller geneigd om uw product te kopen. 

placeholder

En dan nog iets!!!

capslock

Het kleine broertje van de capslock – maar daarom niet minder luid – is het uitroepteken. Het trekt zeurderig aan de mouw van uw klant en staat te springen om zijn aandacht. Maar zo geeft het uw geloofwaardigheid een flinke knauw. Want bent u niet gewoon te vertrouwen zónder uitroepteken? Vermijden dus. Of toch beperken tot één uitroepteken per pagina. 

Leuke blog ... 

Een laatste stijlelement waarmee u beter oplet, is het beletselteken. Handig om ademruimte te creëren, opsommingen niet nodeloos lang te maken en een komisch effect neer te zetten. Minder nuttig in een puur praktisch bericht. Het beletselteken geeft snel een dramatische wending aan een boodschap die neutraal en sec is bedoeld. Zo interpreteert uw werknemer bijvoorbeeld uw e-mailbericht: "Kom je straks even langs in mijn kantoor ..." als: "Help, was hij niet tevreden over mijn taak?" of: "Is dit flirterig bedoeld?"

Terwijl u waarschijnlijk gewoon een vraag hebt of een nieuw project wilt bespreken. Vermijd dubbelzinnigheid en verwarring in elke professionele boodschap. Schrijf waarop het staat.

HELP! IK BEN VERSLAAFD ... 

Wordt u koortserig wanneer u van de capslock moet afblijven? Vuurt u beletseltekens als met een machinegeweer op de wereld af? En achtervolgt het uitroepteken u in uw dromen?

Geen zorgen, bij Schrijf.be zwoeren wij ze – cold turkey – af. Wij helpen u graag met uw heldere, subtiele en overtuigende tekst. Zonder een mes op de keel van uw klant of collega te zetten.