Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Koning te rijk

Hebt u dat ook? Dat u plots bij platgetreden woorden stilstaat? Of stopt bij uitdrukkingen waarvoor u nooit eerder de pas inhield? En dat u zich ineens verwonderd afvraagt waar ze vandaan komen? Het overkomt mij geregeld.

Leonardo of Croesus?

Zoals nu. Ik wil schrijven dat iemand zich gezegend voelt. "Ik ben de koning te rijk", zeg je dan met een platitude. Maar waar komt die uitdrukking vandaan? En wat betekende ze oorspronkelijk? Dat je je rijker dan Croesus waant, zoals ik het tot vandaag verstond? Of dat je - net als Leonardo di Caprio op de voorplecht van de Titanic - je de koning van een wereldrijk voelt?

Van de hemel naar de prins

Van Dale geeft als alternatief voor de uitdrukking: de keizer te rijk zijn, de prins te rijk zijn, de hemel te rijk zijn. Meer informatie vind ik niet. En dus blijven mijn gedachten bij het onderwerp drentelen. Helpt u, alerte lezer, me weer vooruit? Geeft u me het kompas waarmee ik dit ingeslepen gezegde met nieuwe ogen kan benaderen? Deze taalpelgrim dankt u.


Tevreden klanten

Meteen een goed gevoel bij de teksten
Afspraken en timing altijd gerespecteerd
Geen discountfirma − gelukkig maar
Vlamingen die Nederlanders begrijpen
Drie paar handen leveren vakwerk
Nooit een letterlijke vertaling!
Nieuwe generatie klanten vraagt om nieuwe generatie copywriters
Authentic while still meeting SEO needs
Exact wat ik zocht
Trainees verguld met de hands-on workshop
De tekst past bij mij
De juiste stem voor elke doelgroep
Uitstekend! En die score geef ik zelden
De kwaliteit waarop ik had gehoopt
Zot zeg hoeveel beter die tekst wordt!
Professionalisme is indrukwekkend
Taalvirtuoos komt aan zijn trekken
Open en duidelijk
De deadline was heel nipt. Toch kregen we alle teksten op tijd.
Meteen op dezelfde golflengte

Wat klanten zeggen

Fantastisch! Jullie hebben mijn verwachtingen weer overtroffen.

John Paap