fbpx

Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Koning te rijk

Hebt u dat ook? Dat u plots bij platgetreden woorden stilstaat? Of stopt bij uitdrukkingen waarvoor u nooit eerder de pas inhield? En dat u zich ineens verwonderd afvraagt waar ze vandaan komen? Het overkomt mij geregeld.

Leonardo of Croesus?

Zoals nu. Ik wil schrijven dat iemand zich gezegend voelt. "Ik ben de koning te rijk", zeg je dan met een platitude. Maar waar komt die uitdrukking vandaan? En wat betekende ze oorspronkelijk? Dat je je rijker dan Croesus waant, zoals ik het tot vandaag verstond? Of dat je - net als Leonardo di Caprio op de voorplecht van de Titanic - je de koning van een wereldrijk voelt?

Van de hemel naar de prins

Van Dale geeft als alternatief voor de uitdrukking: de keizer te rijk zijn, de prins te rijk zijn, de hemel te rijk zijn. Meer informatie vind ik niet. En dus blijven mijn gedachten bij het onderwerp drentelen. Helpt u, alerte lezer, me weer vooruit? Geeft u me het kompas waarmee ik dit ingeslepen gezegde met nieuwe ogen kan benaderen? Deze taalpelgrim dankt u.


Tevreden klanten aan het woord

Interalu smart ceilings
We klimmen een onlinetrap hoger
Snel, deskundig en accuraat
Met glans geslaagd voor ‘les parisiens’
Ik wist meteen waar ik moest zijn
De juiste stem voor elke doelgroep
Teksten op maat
Ik had meteen door dat ze écht met hun vak bezig zijn
Exact wat ik zocht
Snel, accuraat, betaalbaar
De teksten zijn er boenk op
Meteen dol op de schrijfstijl
Hun tekst geeft meteen weer waarvoor wij staan
Heel herkenbaar voor onze klanten
Hetzelfde, maar met zóveel minder woorden
Ik de cijfers, zij de letters
Hun werkwijze is absoluut top
Eerdere samenwerking opende deuren
Vlotte, commerciële en krachtige teksten
Frisse en vernieuwende schrijfstijl

Wat klanten zeggen

Dank voor je snelle en keurige werk.

Dimitri Taeymans