Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Katarakteren

katarakteren Ik woon in Opheers, midden in Haspengouw. Schitterende streek. Zeker nu de fruitbomen volop bloeien. Maar dat wist u waarschijnlijk al. Want ook u bent een Katarakt-fan van het eerste uur, toch?

Karlijne Silleghem
De makers van de reeks en de Provincie Limburg hebben de kans niet laten liggen om de televisiereeks maximaal te promoten. Op elk Haspengouws kruispunt – of toch bijna – hangen grote affiches met de bekende afbeelding van Karlijne Silleghem. Die met haar tunnelvisie de appelplantages overschouwt.

Neologismen
Haar afbeelding prijkt ook op de brochure die de toeristen langs de belangrijkste filmlocaties gidst. “Het landschap wordt vooral gekarakteriseerd door de groene glooiingen en adembenemende kastelen.” Plots schiet de copywriter in me wakker. “Het landschap wordt vooral gekatarakterisserd …” Katarakteriseren: neologisme dat verwijst naar de toeristische positionering van een streek via een televisiereeks. Een proces dat enkele jaren geleden met succes via Stille Waters zijn weg vond.

Overkill?
En nu maar hopen dat de hype binnen de perken blijft. Anders is er meteen nood aan nog een neologisme: katarakterroriseren. Om aan te duiden dat die massale horden bezoekers de bewoners van een wondermooie streek stilaan op de heupen beginnen te werken ... Zodanig dat de rust – zo typisch voor Opheers en omstreken – wankelt.

Maar ... zover komt het niet, neem ik aan. Want als je hier geniet, word je vanzelf 'stil' door zoveel moois. Probeer maar!


Lees ook

Wat klanten zeggen

Mijn complimenten, Lipton was erg tevreden! Ze vonden het erg leuk geschreven.

Hans Maltha
Yes2Web