Maandelijkse tip?

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Select your language

		string(2) "be"
	
		array(7) {
 ["title"]=>
 string(0) ""
 ["type"]=>
 string(7) "website"
 ["url"]=>
 string(48) "https://schrijf.be/nl/blog/ik-kan-niet-schrijven"
 ["image"]=>
 string(23) "images/logo-schrijf.png"
 ["description"]=>
 string(0) ""
 ["site_name"]=>
 string(10) "Schrijf.be"
 ["locale"]=>
 string(5) "nl-BE"
}
	
		array(6) {
 ["title"]=>
 string(41) "Waarom deze copywriter niet kan schrijven"
 ["type"]=>
 string(7) "article"
 ["url"]=>
 string(48) "https://schrijf.be/nl/blog/ik-kan-niet-schrijven"
 ["image"]=>
 string(42) "images/Depositphotos_12359307_xl-2015v.jpg"
 ["description"]=>
 string(74) "Copywriter zijn en toch niet kunnen schrijven? Ontdek hoe dat mogelijk is."
 ["site_name"]=>
 string(10) "Schrijf.be"
}
	

Ik kan niet schrijven

Ja, u leest het goed. Ik kan niet schrijven. En dat voor een copywriter. Zolang ik voor een toetsenbord zit, zit ik safe. Maar geeft u me een pen in de hand? Dan loopt het fout. Ik heb namelijk een monsterlijk handschrift.

Schoolschrift

schrijven De lessen schoonschrift? Een nachtmerrie! Met het puntje van mijn tong tussen de lippen geperst, zat ik kromgebogen over mijn schrijfsels. En haalde ik zelden het einde van het blad zonder acute schrijfkramp, van pure inspanning. Resultaat? "Zorg: 2/5. Doe beter je best, David!"

Nieuwjaarsbrieven waren ook zo'n kwelling. Ik probeerde wanhopig om mooi te schrijven, maar mijn zinnen verzandden in miezerige, onleesbare lijntjes. Mijn leerkrachten waren er dan ook van overtuigd dat ik zou eindigen als huisarts ...

17.93 uur

En de ellende duurt voort. Laatst sakkerde ik op de NMBS. Waar was die trein van 17u53? Die ik op hun website had gevonden en in mijn agenda genoteerd? Volgens het infoblad was die al om 17.33 uur vertrokken.

Aarzelend keek ik nog eens in mijn agenda. Hmm. Bij nader inzien kon die 5 best wel een 3 zijn. En als ik heel eerlijk ben, kon de trein volgens mijn agenda zelfs vertrekken om ... 17.93 uur.

Baarmoeder?

Zelfs in mijn werk als copywriter speelt mijn geschrift me parten. Krijg ik een briefing? Dan noteer ik in sneltreinvaart de informatie. Helaas is haast en spoed dan nooit goed.

Laatst kreeg ik kop noch staart aan mijn notities van een interview. De man in kwestie was, volgens mijn nota's toch, een baarmoeder. Ik zuchtte, staarde wanhopig naar het plafond en probeerde me te herinneren waarop dat in godsnaam sloeg. Na ontcijferwerk van de rest van de tekst daagde me het plots: de man was een board member ...

Ik droom dus van de dag dat ik een assistent krijg. Die steno machtig is.

Moeilijk? Schrijf.be helpt u.