fbpx

Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Het mysterie van de copywriter

het mysterie van de copywriterCopywriters: voor de buitenwereld blijven het mysterieuze wezens. Wat doen die mensen dag in dag uit? Schrijven? Ja, maar wat, voor wie en ... waarom?

Naamkaartje brengt redding

Aan mijn oma legde ik al vaak uit wat ik concreet doe. Dat is belangrijk voor haar. Want komen er vriendinnen op bezoek? Dan moet ze toch kunnen beschrijven wat kleindochterlief doet. Ondertussen wéét ze dat ik commerciële teksten schrijf voor verschillende bedrijven. Alleen blijft ze het moeilijk vinden om die vreemde Engelse 'functietitel' te onthouden. Maar daar pasten we een mouw aan. Komt ze tijdens de koffiekrans even niet op het woord? Dan haalt ze er trots mijn naamkaartje bij en leest ze hardop 'co-py-writer' voor.

Briefkes schrijven?

Wat blijkt vorige week? Dat ook mijn eigenste mama nog altijd niet volledig beseft wat mijn job inhoudt. Ik vertel haar dat ik binnenkort bij klant X in Brussel verwacht word. Waarop zij vraagt: "Ah, moet je voor dat bedrijf ook briefkes schrijven?" Briefkes?! Alsof wij copywriters dag in dag uit simpele, saaie briefkes schrijven? Het is natuurlijk veel méér dan dat. Webteksten, personeelsbladen, brochures, flyers, mailings, ... We schrijven of herschrijven ze. Met bijbehorende telefonische briefings, klantenbezoeken, researchmomenten, ...

Wilt u ook een concreter beeld krijgen van wat wij allemaal doen? Of wilt u misschien zélf copywriter worden? Kijk dan zeker eens op www.copywriting.nu. Ik heb mijn mama er alvast toe verplicht!


Tevreden klanten aan het woord

Vlot maar overtuigend, speels maar professioneel
Jaarverslag in aantrekkelijk jasje
Afspraken en timing altijd gerespecteerd
Jullie schrijven, en jullie schrijven uitstekend. Punt.
A pleasure to work with, from beginning to end
Zij geven onze klanten perfecte webteksten!
Schrijf.be verzekert me van sterke teksten
Verkoopbrief was schot in de roos
Er kon niets beter aan de samenwerking
Hun mailing loste onze hoge verwachtingen in
Uitmuntende tekst in recordtempo
Onze nieuwe website straalt!
Ik blijf terugkomen voor de originaliteit
Frisse en vernieuwende schrijfstijl
Een baken van kwaliteit
Teksten onder stroom
Meteen een goed gevoel bij de teksten
Ik had meteen door dat ze écht met hun vak bezig zijn
Trainees verguld met de hands-on workshop
Wervende kandidatuur in nog geen vier uur

Wat klanten zeggen

Heel mooi geschreven! Ik ben er echt heel tevreden mee :-)

Sarah