Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Google vertaalt. Of niet?

Onlangs kreeg ik een verrassende opdracht: een bedrijfsnaam bedenken. Tijdens de briefing bleek dat de klant een voorkeur had voor Latijnse termen. Of ik daarmee aan de slag kon? Natuurlijk! Als (halve) classica wist ik wel raad met 'de taal der Romeinen'.

Latengels

Tenminste, dat dácht ik. Maar de tand des tijds laat niemand onberoerd. Ook mij niet. En de Latijnse woordjes - die ik wel honderden keren aframmelde - lijken weggesijpeld uit mijn geheugen. Natuurlijk niet allemaal, dat zou overdreven zijn. Maar in elk geval toch meer dan ik vermoedde (of hoopte). Zo kon ik maar niet op de vertaling van 'ontwikkeling' komen. Dus raadpleegde ik Google Translate, dat blijkbaar ook vertaalt van Nederlands naar Latijn. NOT! Want wat krijg ik te zien? Development. Lijkt verdacht weínig op Latijn, en verdacht véél op Engels!


Tevreden klanten

Menselijk, constructief en no-nonsense
Sodexo en Schrijf.be: een klinkend partnerschap
Die mannen weten wat ze doen!
Om van te smullen
Tien voor thee én voor taal
Bij Schrijf.be doen ze wat ze beloven
English, in other words
Gelezen en prachtig bevonden
Technische inhoud helder verwoord
Elke tekst is een schot in de roos
Jullie advies kwam heel goed van pas!
Flexibel, grondig en eerlijk
Schrijvers en blijvers
Zij geven onze klanten perfecte webteksten!
Tone of voice ons op het lijf geschreven
De tekst verwoordt precies wat wij willen zeggen
Scherp, snel, en sympathieker dan Statler en Waldorf
Hetzelfde, maar met zóveel minder woorden
In één rechte pennentrek naar de finish
Allemaal zotte mensen – gelukkig

Wat klanten zeggen

Ik werd nog nooit teleurgesteld. Wij hebben onze copypartner gevonden!

Kirsten Draulans