fbpx

Maandelijkse tip?

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Goed gestemd!

goedgestemdChristel Lacroix is al jaren het logopedische VRT-wonder dat notoire dialectsprekers na een tijd aanvaardbaar tot perfect Nederlands doet spreken. Bewijzen daarvan? Eric Van Looy, Saartje Vandendriessche en nog een massa anderen. Zij schreef nu een boek over 'een gezonde stem, een mooie uitspraak en een vlotte presentatie'. Zonder twijfel een nieuw standaardwerk voor al wie met zijn stem zijn brood (en iets erop) wil of moet verdienen.

Principes

Het eerste deel gaat over stemgebruik en -adviezen. Met aangepaste oefeningen. Het tweede deel is een volledig uitspraaklab. En in het derde deel vind je alles over presentaties: voorbereiding, schrijven, repeteren. Met een origineel pakket tips voor de intonatie. Christel pleit heel uitdrukkelijk voor 'luistertaal'. En daar komt zij heel dicht bij Schrijf.be, want die 'luistertaal' komt perfect overeen met de moderne, transparante, spitante, eenvoudige en toch overdachte 'lezerstaal', die wij met de schrijfberen gebruiken. Ver weg van ambtenarees en stroeve schrijftaal.

Dus: uiteraard vind ik dit een schitterend boek. D'r zit trouwens nog een heel handige gratis oefen-cd bij. Ingesproken door de mooiste stemmen van de VRT. Kortom: Goed gestemd maakt mij goed gezind!


Lees ook