fbpx

Maandelijkse tip?

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Gevangenschap vs. vrijheid

Schrijf.be is modern en gaat mee met zijn tijd. We facebooken en we skypen. En dat laatste is erg handig. Omdat je snel antwoord krijgt, zónder je te verplaatsen. Dus elke morgen zet ik plichtbewust Skype op. Aan het opstartproces schenk ik nooit aandacht, behálve vorige week.

Het leven van een telefoonnummer

Want wat zag ik? "Skypen kan ook naar vaste en mobiele nummers." 'Vaste' en 'mobiele' nummers. Ik wéét dat die uitdrukkingen de laatste jaren goed ingeburgerd geraakten. Maar wanneer ik ze zo letterlijk op mijn scherm zie staan, wringen ze.

Niet dat het me ergert. Integendeel, ik vind het grappig. Alsof vaste nummers de arme sukkelaars zijn. Vastgebonden aan een ketting, zonder ooit het huis uit te komen. Dan hebben mobiele nummers meer geluk. Zij zijn zo vrij als een vogel, klaar om op ontdekking te trekken. Of is mijn verbeeldingsvermogen nu echt té groot?