fbpx

Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Gesukkel met spaties sleept aan

placeholder

'Speelterrein voor twee tot zes jarigen'. In eerste instantie denk ik dan: knap bedacht, een veld waar uitsluitend jarigen mogen spelen. Om gezamenlijk die heuglijke dag te vieren. Wat cadeautjes uitwisselen. Gezellig een stukje taart eten. Maar wie controleert de identiteitskaarten? Zijn de jolige kinderen op dat plein écht jarig vandaag? Natuurlijk niet. Het is gewoon een flagrante taalfout. Want het is een speelterrein voor twee- tot zesjarigen. Mét koppelteken, om aan te duiden dat het terrein is bedoeld voor kinderen tussen twee en zes jaar. Duh!

Huzarenstuk

Samenstellingen en correct spatiegebruik zorgen bij velen voor kopbrekens. Van overal worden deze ergerlijke fouten op ons netvlies geflikkerd. We zien ze in haastig geproduceerd gemekker op Facebook. Op schreeuwlelijke reclameborden. Zélfs in de media, godbetert! Nochtans zijn er handige hulpjes zoals de Schrijf.be-Stijlgids. Om nog maar te zwijgen van het fantastische afschrikmiddel van SOS: Signalering Onjuist Spatiegebruik.

Veel diarree gevallen

SOS bindt de strijd aan tegen onjuist spatiegebruik in de Nederlandse taal. Met een meldpunt voor foute, verwarrende en ronduit hilarische voorbeelden. En een jaarlijkse verkiezing van 'de onjuiste spatie van het jaar'. Mijn favoriet? De winnaar van 2011, een krantenkop op de Surinaamse nieuwssite GFC Nieuws: 'Veel diarree gevallen in Nickerie'. Het is eens wat anders dan de hagelbollen die we een tijdje geleden naar ons hoofd kregen gekegeld ...

Volgens het boekje

Bent u ook een 'spatiesukkel'? En wilt u uw lezers ergerlijke en belachelijke spatiefouten besparen? Dan vertrouwt u op de spatiemeesters van Schrijf.be. Want zij lijden niet aan hippopotomonstrosesquippedaliofobie: angst voor lange woorden. En ze schrijven wildtriootje in één woord. Tenzij ze refereren aan een festijn van vleselijke lusten. Maar dat is per definitie wild, me dunkt.

placeholder


Tevreden klanten aan het woord

In één rechte pennentrek naar de finish
Uitstekend! En die score geef ik zelden
Naadloze samenwerking en een tekst die wérkt
Onze 'over ons' gaat niét over ons!
Contentcreatie van a tot z
¡Fantástico!
Echte woordkunstenaars
De juiste stem voor elke doelgroep
Geen discountfirma − gelukkig maar
Goed meegedacht, goed neergeschreven
Teksten op maat
Inlevingsvermogen verdient respect
Echt anders dan wij altijd deden
Weinig geblaat en veel wol
Goed voor planning en humeur
Ik wist meteen waar ik moest zijn
Meteen een goed gevoel bij de teksten
Teksten met aroma!
De kwaliteit waarop ik had gehoopt
Eén blik op jullie website en ik was overtuigd

Wat klanten zeggen

Fantastisch! Jullie hebben mijn verwachtingen weer overtroffen.

John Paap