fbpx

Maandelijkse tip?

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Gestript

gestriptNu de Antwerpse boekengekte is bedwongen, moet ik iets opbiechten ... Ik ben niet zo belezen. Dat kan tellen voor een schrijfbeer, niet? Flinterdunne poëziebundels of grofgesneden romans? Neen, ik heb er weinig kaas van gegeten. Hebt u hem? De literaire knipoog naar Elsschot? Ik moest zijn naam wel even googelen om zeker te zijn van de spelwijze. Zegt genoeg, niet?

En toch vreet ik lettertjes. In de krant, in de boekskes, op internet. Maar mijn echte passie ... die drijft mij vooral naar tekstballonnetjes.

Vroaaarrr

Zoals ieder joch verslond ik stripverhalen. Alleen ontgroeide ik de mannekes nooit echt. Strips waren er altijd. Een voorbeeldje? Ploeterden mijn medestudenten voor hun licentiaatscriptie op de vertaling van barokke biografieën? Dan droomde ik weg in de stripbieb met een album op de schoot. En maakte ik doorwrochte analyses over de universaliteit van termen als vroaaarrr, grmbl en kabooom.

Wolkjes

Ik droom nog altijd graag weg in wolkjes. Alleen doe ik het nu iets sjieker in graphic novels of beeldromans. Al blijft ook de nieuwste Robbedoes verplichte literatuur. Antwerpen boekenparadijs? Dan ligt het walhalla voor stripsfreaks als mijn maatje Bibberkopf en ik in het Franse Angoulême. Waar volgend jaar de Vlaamse strip trouwens de honneurs waarneemt.

Geboekt? Nah, doe mij maar gestript.


Lees ook