Maandelijkse tip?

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Select your language

		string(2) "be"
	
		array(7) {
 ["title"]=>
 string(0) ""
 ["type"]=>
 string(7) "website"
 ["url"]=>
 string(45) "https://schrijf.be/nl/blog/gekke-eetgewoonten"
 ["image"]=>
 string(23) "images/logo-schrijf.png"
 ["description"]=>
 string(0) ""
 ["site_name"]=>
 string(10) "Schrijf.be"
 ["locale"]=>
 string(5) "nl-BE"
}
	
		array(6) {
 ["title"]=>
 string(0) ""
 ["type"]=>
 string(7) "website"
 ["url"]=>
 string(45) "https://schrijf.be/nl/blog/gekke-eetgewoonten"
 ["image"]=>
 string(23) "images/logo-schrijf.png"
 ["description"]=>
 string(0) ""
 ["site_name"]=>
 string(10) "Schrijf.be"
}
	

Gekke eetgewoonten, die Nederlanders

Beschuit met muisjes Je bent in Nederland en sterft bijna van de honger. Het eerste wat je denkt is: oh nee, Hollandse kost, bah! Het zal wel een warme hap uit de muur, een oliebol of een broodje kroket worden. Inderdaad, gekke eetgewoonten houden ze eropna.

Snelle Knacks, karnemelk, vlokken, gestampte muisjes, hachee, broodje aap, Hollandse nieuwe (zoute haring), patat oorlog, tosti’s, Zeeuwse bolus, Bossche bol, pindakaas, drop, stroopwafel, snert, kokosbrood, pepernoten, zuurvlees, vlaflip, salmiakrondo’s, ...

Te gek!

Desondanks zijn onze noorderburen best trots op hun gekke eetgewoonten … en gelijk hebben ze! Wat dacht je van een frikandellen-eetwedstrijd, een gehaktballen-eetwedstrijd, of een stroopwafelbattle? Reuzegeinig, toch? 

Gekke eetgewoonten: werelderfgoed?

Zo ver wil ik nu ook niet gaan, die gekke eetgewoonten zullen niet op de Unescolijst terechtkomen. Maar geef toe, de Nederlanders staan er wel wereldwijd om bekend. Van mij mogen ze zelfs een beschermd monument in de vorm van een broodje kroket promoten.

Topkeuken

Toch hebben ze ook culinaire toppers: Sergio Herman, Ron Blaauw, ... Enkele maanden geleden was ik in Utrecht en heb ik er de allerlekkerste steak ooit gegeten. De volgende dag at ik een overdosis kibbeling, heerlijk! En de kaasschotel deed zelfs de smaak van mijn Heineken verdwijnen.

Overtuig de Vlaming

Te weinig Vlamingen zijn zich bewust van al het lekkers dat Nederland te bieden heeft. Daarom – lieve noorderburen – pleit ik voor een grensoverschrijdende promotiecampagne: maak van die gekke eetgewoonten een toeristische troef!

Uw reclamefolders, hotelarrangementen, restaurantwebsite, campagnes voor toerisme, …
Steek ze eens in een Vlaams jasje en wie weet trekken we massaal de grens over voor een gastronomische verrassing van formaat … Zijn jullie klaar voor de 'vervlaamsing'? Test het hier. Of hier.


Smakelijk!

 

(Foto: Albert Heijn)