fbpx

Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Fitte teksten, gezonde communicatie

Speuren naar betekenis

Gezonde communicatieDe herfst is er. Dus regent het: verkoopbrieven die ons najaarsacties en leuke extraatjes beloven. Ook Schrijf.be ontsnapt niet aan die mailingvlagen. Een van die flyers zet ons meteen in beweging: onze hersencellen toch. Want we krijgen er kop noch staart aan. Mijn collega's geven het op. Ik onderneem nog een poging. Alles voor de blog.

Abo's en appelsienen

Fitnesscenter X heeft een 'sterk aanbod'. Ze beloven ons '10% korting op alle ABO's voor nieuwe leden'. ABO's? Aantrekkelijke Billen en Onderbuiken? Kan je die dan kopen? Yes!

Ik bekijk de foto van de flyer - in de hoop daarop het antwoord te vinden. Een glimlachende dame traint haar armspieren met halters. Ze kijkt me guitig aan. Een tweede blik op de halters verklaart waarom: er hangen geen gewichten aan. Wel sinaasappelen. De sloeber! Zo wordt een work-out wel lekker gemakkelijk. Maar wat hebben citrusvruchten te maken met ABO's?

Opoes abs

Ik weet nog altijd niet wat het fitnesscenter me wil vertellen. En ik ben al vijf minuten aan het lezen. Gelukkig ben ik geen gewone. Was ik dat wel, dan lag deze flyer al lang in de prullenbak.  De gemiddelde lezer besluit in de eerste paar seconden of hij verder leest: in die korte tijd moet hij uw boodschap meekrijgen - of hij haakt af.

Ik zucht. En draai de leaflet nog eens om:  '50+ Actie', bloklettert die. 'Bent u 50+ en wilt u graag weten hoe FiT u bent? Kom (...)  en doe GRATIS onze gezondheidstest!' Van ABO's naar oma's en nog altijd geen iota wijzer.

Single en mysterieus

Iets verder bots ik op weer een andere boodschap! 'Single test voor niet-leden. Bent u jonger dan 50 jaar? Neem dan voor slechts € 19 deel aan onze single test'. Moet ik betalen om te testen of ik een partner heb? Of om te weten hoeveel fitter ik als alleenstaande ben? Ik vermoed dat de opsteller van deze tekst dol is op raadsels. En zijn boodschap versleutelt voor de niet-ingewijde. Jammer genoeg is mysterie een luxe die alleen een femme fatale zich kan veroorloven - als ze tenminste mooi opgemaakt is.  En dat is deze flyer ook al niet.

Go Schrijf.be!

Een ongeadresseerde leaflet is de paria onder de verkoopbrieven. Niets houdt de ongeïnteresseerde lezer tegen meteen zijn aardappelen erop te schillen. Of toch? Bel coördinatoren Lore of Michel eens. Wedden dat zij weten hoe u uw teksten in topconditie krijgt?


Tevreden klanten aan het woord

English, in other words
Essentie gevat in verfrissende stijl
Mijn technische tekst slaat spijkers met koppen
Jullie schrijven, en jullie schrijven uitstekend. Punt.
Hartelijk en duidelijk, boeiend en concreet
Inlevingsvermogen verdient respect
Onze baseline ligt lekker
We klimmen een onlinetrap hoger
Timing altijd stipt gerespecteerd
Wil je echt goede teksten?  Dan moet je hier zijn.
Technische inhoud helder verwoord
Schrijf.be? Dat is super service!
Storytelling en SEO: ze gaan samen
Betrouwbaar, professioneel én creatief met taal
Meteen op dezelfde golflengte
De ideale partner die zekerheid geeft
Sprookjesachtige samenwerking
Precies wat we in gedachten hadden
Verkiezingswebsite doen opvallen? Schrijf.be bellen!
Ik verwachtte het beste … en kreeg nog beter

Wat klanten zeggen

Toffe schrijfstijl! En alles verliep zo vlot. Ik kijk nu al uit naar onze volgende samenwerking.

Bieke Smits
Total Belgium N.V.