fbpx

Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Failliet faciliteren

Een familiefeest bij de familie van mijn vriend is gegarandeerd een gezellige boel. Want ze zijn met veel. Héél veel. Dus zit je nooit lang zonder gesprekspartner. Een paar weken geleden vertelde 'nonkel Luk' me op zo'n feest dat hij een lijstje had samengesteld. Met Nederlandse woorden waaraan hij zich ergerde. Want die zo hard op hun Franse vertaling lijken "dat Franstaligen eigenlijk geen Nederlands meer moeten leren". Hij was er ab-so-luut geen fan van. Voor hem was dit pure taalverarming. Want waarom een bastaardwoord gebruiken, als er een evenwaardig Nederlands equivalent is? Of liever: een Nederlandse tegenhanger?

Buitennissige briefwisseling

Ik vroeg om de lijst door te sturen. Omdat ik benieuwd was welke woorden hij had opgesomd. En ook ... als reserve. Want voor een copywriter is het handig om wat synoniemen bij de hand te hebben. Zodat je niet te vaak in herhaling valt. En kijk: in de lijst stonden er een paar mooie. Briefwisseling in plaats van correspondentie. Begeestering in plaats van enthousiasme. Buitennissig in plaats van extravagant. Drijfveer in plaats van motivatie. Woorden die Wim en Marcel vanaf nu vaker in mijn teksten zullen terugvinden.

Vlaams met Frans haar op

Om zijn stelling kracht bij te zetten had nonkel Luk een zin samengesteld. Eentje die elke Franstalige zou moeten kunnen begrijpen. "De complexe situatie van de responsabilisering riskeert het failliet van de organisatie te faciliteren." Ik moet eerlijk bekennen dat ik als Nederlandstalige deze zin al twee keer moet lezen voor ik hem helemaal doorheb ... Hebt u er ook zo'n mooie? Laat ze me weten - ik bespreek ze op het volgende familiefeest!


Tevreden klanten aan het woord

De perfecte omschrijving
Jullie schrijven, en jullie schrijven uitstekend. Punt.
Precies wat we in gedachten hadden
“Altijd een geestige kwinkslag of spitsvondige woordspeling”
Hetzelfde, maar met zóveel minder woorden
Voorkeurspartner voor mij én voor mijn klanten
Snelheid, vriendelijkheid en opvolging
Zij geven onze klanten perfecte webteksten!
¡Fantástico!
Open en duidelijk
Teksten met aroma!
Overtuigende mailing tegen scherpe prijs
Huis van vertrouwen – zonder voorbehoud
Exact wat ik zocht
Teksten om blind op te vertrouwen
Spot on!
De teksten zijn er boenk op
Al onze troeven op één blad
Gelezen en prachtig bevonden
Topteksten, hoedje af

Wat klanten zeggen

We zijn erg tevreden over de nieuwsbrief, het effect dat hij heeft gehad, en de manier waarop jullie communiceren. We zullen zeker meer gebruikmaken van jullie diensten!

Ingrid Bijl
Class Logic