Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Failliet faciliteren

Een familiefeest bij de familie van mijn vriend is gegarandeerd een gezellige boel. Want ze zijn met veel. Héél veel. Dus zit je nooit lang zonder gesprekspartner. Een paar weken geleden vertelde 'nonkel Luk' me op zo'n feest dat hij een lijstje had samengesteld. Met Nederlandse woorden waaraan hij zich ergerde. Want die zo hard op hun Franse vertaling lijken "dat Franstaligen eigenlijk geen Nederlands meer moeten leren". Hij was er ab-so-luut geen fan van. Voor hem was dit pure taalverarming. Want waarom een bastaardwoord gebruiken, als er een evenwaardig Nederlands equivalent is? Of liever: een Nederlandse tegenhanger?

Buitennissige briefwisseling

Ik vroeg om de lijst door te sturen. Omdat ik benieuwd was welke woorden hij had opgesomd. En ook ... als reserve. Want voor een copywriter is het handig om wat synoniemen bij de hand te hebben. Zodat je niet te vaak in herhaling valt. En kijk: in de lijst stonden er een paar mooie. Briefwisseling in plaats van correspondentie. Begeestering in plaats van enthousiasme. Buitennissig in plaats van extravagant. Drijfveer in plaats van motivatie. Woorden die Wim en Marcel vanaf nu vaker in mijn teksten zullen terugvinden.

Vlaams met Frans haar op

Om zijn stelling kracht bij te zetten had nonkel Luk een zin samengesteld. Eentje die elke Franstalige zou moeten kunnen begrijpen. "De complexe situatie van de responsabilisering riskeert het failliet van de organisatie te faciliteren." Ik moet eerlijk bekennen dat ik als Nederlandstalige deze zin al twee keer moet lezen voor ik hem helemaal doorheb ... Hebt u er ook zo'n mooie? Laat ze me weten - ik bespreek ze op het volgende familiefeest!


Tevreden klanten

Uitstekende partner voor elke taalklus
Ze wisten meteen wat ik wilde
Huis van vertrouwen – zonder voorbehoud
Essentie gevat in verfrissende stijl
Het tekstbureau waar je aanklopt voor topkwaliteit
Elke tekst is een schot in de roos
Tekst even belangrijk als vorm
Copywriter met oog voor onze eigenheid
Timing altijd stipt gerespecteerd
Schrijvers en blijvers
Efficiënt, makkelijk én snel
Er kon niets beter aan de samenwerking
Copywriting dúúr? Absoluut niet!
Gestructureerd als een ISO-bedrijf en flexibel op de koop toe!
“Storytelling met resultaat”
Teksten vertaald … én verbeterd!
Verkoopbrief was schot in de roos
Allroundtekstatleten
Helse job, uitgevoerd met ijzeren discipline
Onze uitnodiging was een groot succes

Wat klanten zeggen

Hartelijk dank voor het mooie werk. Ik werd er even verlegen van. Jezelf zo 'bewierookt' zien doet een beetje raar. Ik vind het copywerk meer dan oké.

Liesbet Patteet
Comadvies