Maandelijkse tip?

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Select your language

		string(2) "be"
	
		array(7) {
 ["title"]=>
 string(0) ""
 ["type"]=>
 string(7) "website"
 ["url"]=>
 string(62) "https://schrijf.be/nl/blog/en-ik-zal-het-geen-twee-keer-zeggen"
 ["image"]=>
 string(23) "images/logo-schrijf.png"
 ["description"]=>
 string(0) ""
 ["site_name"]=>
 string(10) "Schrijf.be"
 ["locale"]=>
 string(5) "nl-BE"
}
	
		array(6) {
 ["title"]=>
 string(0) ""
 ["type"]=>
 string(7) "website"
 ["url"]=>
 string(62) "https://schrijf.be/nl/blog/en-ik-zal-het-geen-twee-keer-zeggen"
 ["image"]=>
 string(23) "images/logo-schrijf.png"
 ["description"]=>
 string(0) ""
 ["site_name"]=>
 string(10) "Schrijf.be"
}
	

En ik zal het geen twee keer zeggen

Mona Lisa van Nat King Cole: schitterend gecroond, niet? En een van de kleverigste plakkers ooit. Ik hoorde hem  onlangs in de film Aanrijding in Moscou. En nu spookt het melodietje al een week door mijn hoofd. Ik zing het zelfs binnensmonds mee. Waar ik de woorden niet herinner, neurie ik humhumhum. Irritant is dat.

Herhaling beklijft

Ik surf naar een site die liedjesteksten verzamelt. De eenvoud van King Cole's tekst treft mij. Nou ja, eenvoud. Nat King Cole heeft zich er vlotjes vanaf gemaakt, mijn gedacht. Hij herhaalt zijn tekst gewoon. Misschien daarom dat zijn song zo blijft plakken.

Knappe teksten, knappe teksten

Maar dat moesten wij eens proberen: twee paragrafen schrijven en die daarna copy/pasten tot we aan een A4 komen. Neen. Als Schrijfbe'ren weten we wel beter. Gebruiken we twee maal hetzelfde woord in één paragraaf? Dan krijgen we onze tekst onverbiddelijk terug. En terecht, want onze taal is rijk genoeg om synoniemen te verzinnen.

Weten hoe we uw tekst zo eenvoudig én zo beklijvend maken als een hit van Nat King Cole? Bel Ilse even. Ze vertelt u er alles over.