Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Drinken in Dorst

geniale plaatsnamenEen tijdje geleden moest mijn vriend - en ik dus blijkbaar ook - op een ontieglijk vroeg tijdstip in Utrecht zijn. Onderweg in de auto lag ik een beetje te suffen tegen het raampje. Tot ik een heerlijk 'Hollands' bord zag, dat de richting wees naar Noordeloos. Noordeloos! Het dorpje waar alle kompassen tilt slaan!

Dorstig dorp

En onze Noorderburen vergastten me op nog meer namen waarover ik vrolijk kon fantaseren. Wat vindt u van Hoogblokland? Een koninkrijk van Lego-blokken! De Biezen vond ik ook zo mooi. Pak de biezen naar De Biezen! Alleen in Nederland vind je van die heerlijke plaatsnamen. En de leukste? Blijkbaar is er een stadje met de klinkende naam ... Dorst. De beste plek op aarde voor een café!

Wonen in Werken

Oorspronkelijk eindigde deze blog met de verzuchting: "Waarom hebben we bij ons geen geniale plaatsnamen". Maar onze eindredacteur wees me erop dat we toch niet moeten onderdoen voor de Nederlanders. Want hoe bizar klinkt Melkwezer? Hakendover? Mal? En het lijstje loopt door. Herten, Kuttekoven, Peer, Hellegat, Aarsele, Werken, ... Maar mijn drie favorieten? Jeuk, Lauw en - de klassieker - Reet.


Tevreden klanten

In één woord? Kwaliteit!
Onze uitnodiging was een groot succes
Zij doen de goede dingen, en ze doen de dingen goed
Schrijf.be schreef de eerste pagina van ons nieuwe verhaal
Teksten die meeleven
Je weet op voorhand dat het goed komt
Superlatieven schieten tekort
Ik bestelde te laat, en toch was mijn tekst op tijd klaar!
Ik wilde er geen letter aan veranderen
Schrijf.be? Dat is super service!
Uitstekende partner voor elke taalklus
“Storytelling met resultaat”
Die mannen weten wat ze doen!
Vertalen en herschrijven: dát zochten we
Drukkersjargon professioneel vervlaamst
Snel en professioneel: wat wil je nog meer?
Expert in vervlaamsen
Mijn hoge verwachtingen worden keer op keer ingelost
De 'vloek der kennis' omzeild
Contentcreatie van a tot z

Wat klanten zeggen

Niets op aan te merken, exact wat ik in gedachten had.
Had ik ook maar zo’n pen.

Stefan Van Marcke
Telenet