Krijg nieuwsbrief

Please enable the javascript to submit this form

 
 

Hier het cookiemonster. Geeft u mij een kruimeltje? (Wees gerust: uw privacy is ons menens!)

Ja

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Willem Geetsstraat 9, 2800 Mechelen
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Digi-taal: vervolg

Herinnert u zich mijn blog over digitale kijkers nog? Mijn man vond ons allesbehalve digitale kijkers, omdat we niet uit bits en bytes bestonden. Ik vroeg eindredacteur Marcel om raad en hij lanceerde het woord 'digitaalkijker'. Naar analogie met 'zwartkijker'. Iedereen gelukkig.

Kijkt de warme bakker digitaal?

Of toch niet iedereen ... want Marcel bleef erover nadenken. Hij ging te rade bij Ruud Hendrickx, taaladviseur van de VRT. Iemand die alles van taal én van kijkers weet. Marcel vroeg hem wat hij van 'digitaalkijker' vond: leuk gevonden, toch? Maar daar dacht Ruud anders over: digitaalkijker klonk hem vreemd in de oren. En digitale kijker stoorde hem allerminst. Ruud onderbouwde zijn mening zelfs door te stellen dat de vallende ziekte ook niet zelf valt. En de warme bakker zelf niet warm is. En dus is een digitale kijker zelf niet digitaal.

Digitale dromen

Beslist! De VRT-taaladviseur had gesproken. Ik deelde zijn mening dan ook met mijn man. En die besliste zich erbij neer te leggen. Met spijt in het hart. Want eigenlijk droomde hij er al stiekem van om de knappe VRT-presentatrices 'digitaalkijker' te horen zeggen - het woord waartoe hij de aanleiding had gegeven. Het zal bij dromen blijven ...

Reageer

Tevreden partners

Sommige dingen laat je beter over aan experts
Open en duidelijk
Om van te smullen
SEO door wie zelf bovenaan in Google staat
De tekst verwoordt precies wat wij willen zeggen
Schrijf.be bespaart mij hoofdbrekens
Mijn e-mailing is onweerstaanbaar
De betrouwbare partner die we zochten
De kwaliteit waarop ik had gehoopt
Uitstekend! En die score geef ik zelden
Weinig geblaat en veel wol
Tien voor thee én voor taal
Jaarverslag in aantrekkelijk jasje
Voorkeurspartner voor mij én voor mijn klanten
Ik wist meteen waar ik moest zijn
Sodexo en Schrijf.be: een klinkend partnerschap
Snelheid, vriendelijkheid en opvolging
Uitpakken met knappe foldertekst
Vertalen en herschrijven: dát zochten we
Efficiënte doe-mailing met schwung

Wat klanten zeggen

Wim, schitterend werk, de e-mailing. Ik krijg van iedereen fantastische complimenten op alle vlakken. Bedankt - ook aan je team.

Veerle Danneel