fbpx

Maandelijkse tip?

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

De Taalstaat

Juich, Vlamingen, juich! Terwijl de VRT onder kamerbreed protest het cultuurprogramma Joos heeft afgevoerd, durft de KRO met De Taalstaat op de proppen te komen. Een wekelijks radioprogramma met één hoofdrolspeler: de Nederlandse taal. Geen taalrubriekje snel afgehaspeld in 10 minuten, maar een volwaardig programma, liefst 2 uur lang. Elke zaterdag van 11 tot 13 uur op Radio 1 ... de Nederlandse versie weliswaar.

Mag het?

Radio 1 - de Nederlandse versie Radio 1 – van Nederland

Saai? Vergeet het! Eentonig? Nee, hoor! Belerend? Niets van. Deze onderwerpen-die-hout-snijden zorgden ervoor dat ik naar de uitzending van 18 januari bleef luisteren: goede slogans, ritme en taal, het woord van de week, politiek taalgebruik. Ervaren radiopresentator Frits Spits stelt bovendien net die vragen waarop ik de antwoorden wil horen. Tussendoor even verpozen met het 'Goede Nederlandstalige Lied'. En ja, ik heb er ook nog wat van opgestoken. Het mag.

Net gemist?

Jammer dat u dit niet eerder wist? Geen probleem, alle uitzendingen van De Taalstaat zijn opnieuw te beluisteren. Taalminnaars uit de Lage Landen: oordeel zelf!

Wedden dat u daarna het Taalstaat-archief induikt?


Lees ook