Maandelijkse tip?

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be




Menu

Select your language

		string(2) "be"
	
		array(7) {
  ["title"]=>
  string(0) ""
  ["type"]=>
  string(7) "website"
  ["url"]=>
  string(48) "https://schrijf.be/nl/blog/de-taal-van-de-liefde"
  ["image"]=>
  string(23) "images/logo-schrijf.png"
  ["description"]=>
  string(0) ""
  ["site_name"]=>
  string(10) "Schrijf.be"
  ["locale"]=>
  string(5) "nl-BE"
}
	
		array(6) {
  ["title"]=>
  string(0) ""
  ["type"]=>
  string(7) "website"
  ["url"]=>
  string(48) "https://schrijf.be/nl/blog/de-taal-van-de-liefde"
  ["image"]=>
  string(23) "images/logo-schrijf.png"
  ["description"]=>
  string(0) ""
  ["site_name"]=>
  string(10) "Schrijf.be"
}
	

De taal van de liefde

Er zijn te weinig romantische zielen bij Schrijf.be. Een spijtige analyse. Maar het ís zo, toch in de Locomotiefstraat. Dat bleek uit een gesprekje tijdens de lunch. We hadden het over honderdjarigen, en over oud worden ... samen oud worden.

Vlinders gevraagd

Het bewijs dat liefde eeuwig kan duren? Dat vond ik in de krant. Die voerde Frank en Anita Milford Devon op. 101 ... én 81 jaar getrouwd. Ik smelt weg bij verhalen als deze. Maar de andere schrijfberen? Die lachen ermee. "Ontwaakt hij al 81 jaar naast dezelfde vrouw? Oei, dat moet saai zijn." U merkt het: hier dwarrelen géén vlinders rond.

81 jaar fluisteren

Spijtig. Want de liefde kan mooi zijn. Ook als die 81 jaar duurt. Want dan heb je zeeën van tijd om er maximaal van te genieten. Jarenlang fluister je de liefste woordjes tegen elkaar, of stuur je de mooiste liefdesboodschappen. 81 jaar lang spreek je alleen de taal van de liefde. En die is mooi ... wondermooi.

Zo dwalen er tussen de eindeloze reeks koosnaampjes enkele prachtexemplaren rond. Denk maar aan dropje, poppemie, donsje, ponponnetje, droompje. Niet toevallig allemaal met de letter 'o', zodat je je lippen tuit ... nét als bij het zoenen.

Zoete liefde

Maar nog romantischer dan speelse troetelnaampjes, zijn de zoete liefdesverklaringen van échte schrijvers. Want verliefdheid brengt het beste in hen naar boven - ook bij ruwe bolsters als Herman Brusselmans. In Humo beschreef hij ooit de liefde voor zijn vriendin. Hij begon met: "Ik mag nu niet doodgaan, want ik wil de rest van mijn leven van je houden. Mocht mijn hart kunnen spreken, het zou jouw naam spellen. Ik wil je nu zien, zo meteen, straks, binnenkort, vanavond, op zekere dag, altijd."  

Zeg nu zelf, dat wilt ú toch ook 81 jaar lang horen?