Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

De Kim en het ei

De klokken zijn al lang weer in Rome. En de paashaas geniet van zijn verdiende vakantie. Maar ik? Ik heb nog lang geen rust. Ik blijf maar chocolade eieren eten.

Paastaal

Eivol at ik me de laatste dagen - en ja, die woordspeling is bewust. Want Pasen bracht me niet alleen lekkernijen. De hoogdag overlaadde me ook met tal van ei-woorden of -uitdrukkingen. Dat krijg je als je een copywriter vol chocolade stopt.

Even brainstormen leverde spreekwoorden als 'voor een appel en ei' en 'van die boer, geen eieren' op. Ook een mooie: 'je kunt geen omelet bakken zonder eieren te breken'. Of het bekende: 'een eitje met iemand te pellen hebben'. Je kunt ook 'met een ei zitten', terwijl anderen hun 'ei ergens kwijt kunnen'.

En wat vindt u van de omschrijving 'hij is een zacht eitje'? Veel eleganter dan zeggen dat het een flauwe kerel is, zonder ruggengraat.

Ei, opgepast!

Kilo's chocolade later (oké, ik overdrijf een beetje) schoot me een vergeten uitdrukking te binnen: ei zo na. Het werd meteen ook mijn favoriet - ondanks het feit dat 'ei' helemaal niet naar een kippenei blijkt te verwijzen.

Ei zo na betekent 'bijna', 'net niet'. Oorspronkelijk komt het van 'o zo dichtbij'. De 'ei' is dus een verouderde uitroep van verbazing. Eentje die ik ook slaakte, toen ik ontdekte hoeveel paaseitjes ik uiteindelijk al heb verorberd.


Tevreden klanten

Jullie advies kwam heel goed van pas!
Verkoopbrief was schot in de roos
Ik bestelde te laat, en toch was mijn tekst op tijd klaar!
Meer dan schrijven
Ik had meteen door dat ze écht met hun vak bezig zijn
Al vijf nieuwe grote klanten - en de teller stopt niet!
Schrijfdokter scoort meer dan 90 procent
Vlotte, commerciële en krachtige teksten
Dé bestemming voor uw toeristische communicatie!
De juiste stem voor elke doelgroep
Opvangnet geeft gemoedsrust
Dwars door de Belgisch-Nederlandse taalbarrière
Expert in vervlaamsen
Luchtige webteksten met roestvrijstalen trefwoorden
Copywriting dúúr? Absoluut niet!
SEO-webteksten die Google én bezoekers verleiden
SEO door wie zelf bovenaan in Google staat
Ik wist meteen waar ik moest zijn
Goed meegedacht, goed neergeschreven
Pietje-precies heeft een nieuwe naam!

Wat klanten zeggen

Ik wil iedereen van Schrijf.be die op dit project heeft gewerkt, heel erg bedanken voor zijn werk, efficiëntie en flexibiliteit, want de timing was heel krap.

Sophie Delperdange