string(2) "be"
array(7) { ["title"]=> string(0) "" ["type"]=> string(7) "website" ["url"]=> string(52) "https://schrijf.be/nl/blog/de-geboorte-van-de-smiley" ["image"]=> string(23) "images/logo-schrijf.png" ["description"]=> string(0) "" ["site_name"]=> string(10) "Schrijf.be" ["locale"]=> string(5) "nl-BE" }
array(6) { ["title"]=> string(0) "" ["type"]=> string(7) "website" ["url"]=> string(52) "https://schrijf.be/nl/blog/de-geboorte-van-de-smiley" ["image"]=> string(23) "images/logo-schrijf.png" ["description"]=> string(0) "" ["site_name"]=> string(10) "Schrijf.be" }
De geboorte van de smiley
De smiley - het lachebekje - is overal aanwezig. Of je daar nu :-) of :-( van wordt. Maar sinds wanneer is dat emoticon eigenlijk onder ons?
Geboorte van de smiley
Place your bets: wanneer denkt u dat de smiley op de wereld werd gezet? 1982 - 1989 - 1994? Nu inzetten, want de volgende zin verraadt het antwoord. De geboortedatum van de smiley is ... 19 september 1982. Toch volgens deze bron.
Professor Scott E. Fahlman was de eerste die voorstelde om : - ) te gebruiken bij grappig bedoelde berichten. Of, correcter: het was zijn suggestie die de smiley definitief op het wereldwijde web heeft gelanceerd.
Voor of tegen?
Interessanter dan de discussie 'Wie was er eerst?', is deze vraag: 'Heeft de smiley nut?'
"Een goede schrijver heeft geen lachebekje nodig om duidelijk te maken dat hij het niet serieus bedoelt", is het vaakst gehoorde argument contra. Klopt ook, maar het is diezelfde professor Fahlman die uitstekend weerwerk biedt.
Want: niet iedereen is een Shakespeare met zwierige pen. En niet elke tekst wordt grondig gelezen en bestudeerd. Als het snel moet gaan, is een verhelderende smiley van goudwaarde. Zelfs - soms! - in bedrijfscommunicatie.
En u? Bent u een fan van de smiley? Of een notoire hater? De commentaarsectie wacht op u ...