fbpx

Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Emotie: taal van de webcopywriter

Prospects gaan vaak in zee met een leverancier die hen een goed gevoel geeft. Speel daar handig op in met uw teksten. Verwerk emotioneel geladen woorden. En win het hart van uw klanten. 

Ik ben zo gelukkig!

Emotie versus ratio

webcopywriter"Ik ben zo gelukkig": waarom spreekt deze titel u aan? Omdat hij emotioneel gekleurd is, niet rationeel. Dit is een kort pleidooi voor woorden die uw klant bij het nekvel grijpen. En voor webcopywriters die (ook) met het hart schrijven.

Webcopywriter: eerst het hart, dan de hersenen

De mens is een raar beestje. Maar het blijft een beestje. Wij nemen onze beslissingen op rationele basis. Tenminste, dat pretenderen wij. Want onze ratio vormt maar een dunne schil rond onze rijke gevoelswereld.

Klant overtuigen met emotie

Aankoopbeslissingen worden meestal vanuit de buik genomen. Wekt het dan verbazing dat emotioneel geladen woorden doeltreffend zijn? Zij appelleren aan onze diepste drijfveren.

Gelukkig, droevig, blij, teleurgesteld, verrast, ... Zulke woorden laten we in een tekst nooit links liggen. Bovendien geeft onze aangeboren nieuwsgierigheid ons nog een extra duwtje. Het 'even bij de buren kijken': waarom zijn zij gelukkig, droevig of blij?

Waarom ben ik gelukkig?

Waarom ben ik als webcopywriter gelukkig? Omdat u deze tip leest. Toegegeven: dat is een beetje een anticlimax. Maar ook een oproep om uw teksten een spatje emotionaliteit mee te geven. U krijgt er een nieuwsgierige lezer voor in de plaats.

Webcopywriter, schiet raak!

Eis doeltreffende teksten en overtuig uw klant. Vertrouw op de professionele webcopywriters van Schrijf.be.


Tevreden klanten aan het woord

Bureau voor Normalisatie (NBN)
Lijncom-logo
Homescape Interieur & Design
Buienradar

Wat klanten zeggen

Leest supervlot en boodschap komt binnen. Tof!

Miek Verbeeck