fbpx

Maandelijkse tip?

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Creëer buzz zoals Buzzfeed

Nieuwssite Buzzfeed klom razendsnel naar de internettop. Wat het zo populair maakt? De balans tussen fun en ernst. Werk zoals Buzzfeed: doorspek uw content met emotie, beeld en een actuele insteek.

creëer buzz als buzzfeedWat hebben 22 things you should know about your butt en Leaders hope to reach deal in Iran Nuclear talks following extension met elkaar gemeen? Beide titels verschenen op dezelfde dag op nieuwssite Buzzfeed. Ook uw bedrijf kan een dergelijke mix van fun en ernst brengen. Ontdek het geheim van Buzzfeed.

Webcontent speelt met uw brein

Rijdt u op de snelweg? Dan wisselt u haast automatisch van rijvak. U gebruikt hiervoor uw snel denkvermogen. Maar moet u in het buitenland links rijden? Dan heeft uw brein aanpassingstijd nodig: het doet een beroep op uw traag denkvermogen.

Dat werkt ook zo wanneer u door webcontent scrolt. Ziet u een grote, lichte foto van een schattige kitten? Dan klikt u achteloos op de deelknop: u denkt snel. Gaat het om een moeilijker thema, zoals nucleaire onderhandelingen? Dan denkt u twee keer na voor u retweet. Toch slaagt Buzzfeed erin om uw brein te verschalken. Waarom?

>> Buzzfeed mixt fun met ernst.

Schakel zoals Buzzfeed tussen snel en traag: 3 tips

  1. Geef uw post een emotionele lading: ga op zoek naar menselijke trekjes waarin iedere surfer zich herkent. Of het nu gaat om ernstige materie of om een luchtig weetje: speel in op de gevoelens van uw lezer.
  2. Breng uw nieuws in beeld: voeg aangrijpende, interessante of komische foto’s of video’s toe. Want zeg nu zelf: klikt u vaak door op artikels zónder?
  3. Zet in op thema’s die viraal gaan: blijf bij met de actualiteit. Ga op zoek naar scoops die u aan uw business linkt. En voeg er uw eigen toets aan toe.

Zo, de tips hebt u in handen. Ik ben benieuwd: volg ik binnenkort úw razend interessante posts?

Moeilijk? Schrijf.be helpt u.Moeilijk? Schrijf.be helpt u.