Maandelijkse tip?

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Select your language

Volbloed taalkunstenaars

Bij de IT-knobbels van Tactics zit programmeren in het DNA. Voor glasheldere teksten over hun kunnen, zochten ze een taalvaardige rechterhand met een genetische aanleg voor copywriting. En die vonden ze bij Schrijf.be.

casestudy_tactics

Taco Orens: “Onze website dekte de lading niet meer. Want de focus van onze activiteiten was verschoven. En onze webteksten waren taaie kost: veel jargon en weinig overtuigend. We zochten iemand om ze te ‘reanimeren’. Schrijf.be blies ze nieuw leven in. En gaf ze de broodnodige dosis schwung.”

Moeilijke plot zoekt jargonfilter

Tactics ontwikkelt webapplicaties op maat voor bedrijven en overheden. Om hun administratie te automatiseren, hun digitale aanwezigheid te versterken, en hun dienstverlening te verbeteren. Taco Orens: “Wij ademen technologie en zijn cracks in de digitale taal. Maar we slaagden er niet in om de complexe materie aan ons doelpubliek te serveren – zónder risico op indigestie. Daarom gaven we onze copywriter tekst en uitleg. En zij maakte er hapklare brokken van.”

Verrassend verteerbaar

Moeilijke materie eenvoudig verwoorden, is een kunst. Het vereist inzicht in de stof én in het doelpubliek. Daarom wijst Schrijf.be elke opdracht toe aan een tekstatleet met ervaring in en voorkeur voor specifieke branches. Taco Orens: “Onze copywriter heeft een achtergrond in de IT-wereld, dus onze business is haar niet vreemd. Toch spreekt ze niet de taal van de techneut, wél die van het doelpubliek. Zo toverde ze de techneutentaal en het programmeerjargon om in een sterk staaltje overtuigende woordkunst. En achter de schermen zetten de kwaliteitsbewaker en eindredacteur de puntjes op de i – een geslaagd trio!”

Lean-and-mean

Bij Tactics werkt een bende enthousiaste programmeurs met een niet te stuiten hartstocht voor programmeren. Die vitaliteit en gedrevenheid moest ook doorschemeren in de teksten. Taco Orens: “Om het verschil te maken met andere aanbieders in onze sector, wilden we ons dynamisme duidelijk profileren. We zijn even passioneel als professioneel. Onze teksten stralen dat dankzij Schrijf.be ook uit: jong, hip en to the point. Gewoon rake formuleringen die inpikken op de belangen van onze klanten.”