Maandelijkse tip?

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Select your language

Chatvoorbeelden slaan in als een bom

Wat hebben vastgoedmakelaars aan ChatGPT? Het kan hun standaardmails schrijven. Toch is dat peanuts vergeleken met de mogelijkheden die 260 deelnemers ontdekken in het online webinar van Syntra West. Verbazing alom!

casestudy_syntrawest

We praten met Els Vanacker, Opleidingsontwikkelaar voor finance, fiscaliteit en vastgoed bij SyntraWest. Zíj steekt er het vuur aan de ChatGPT-lont!

Els, waarom een gratis ChatGPT-webinar voor vastgoedmakelaars?

Els: “Omdat AI de problemen oplost waar zij tegenaan botsen. ‘Aapjeswerk’, bijvoorbeeld: repetitieve mails en de vele teksten bij foto’s van panden. Makelaars moeten ook continu zichtbaar zijn op social media. Dat geeft extra druk, omdat een continue stroom van frisse ideeën veel tijd vraagt. Tijd die verloren gaat om bij te blijven met alle aspecten van hun vak. Bovendien is hun sector uiterst competitief: het is continu zoeken naar manieren om boven het maaiveld uit te steken.”

Vastgoedmakelaars kunnen dus niet meer om ChatGPT heen?

“Klopt: wie AI inzet, slaat snel een kloof met wie argwanend afwacht. Nu, vele makelaars beseffen wel dat ChatGPT hun werk versnelt en verbetert, hoor. Maar waar vinden ze de tijd om zich erin te verdiepen? Bovendien evolueert AI zo snel, dat ze door het bos de bomen niet meer zien. Een webinar is dan een ‘veilige’ lesvorm voor wie noodgedwongen de boot nog wat afhoudt, maar toch een overzicht wil van wat mogelijk is.”

Waarom kies je Schrijfdokter Wim voor je webinar?

“Dat is eenvoudig: SBM staat voor kennis rechtstreeks uit de praktijk geput. We verafschuwen pure theorie of hoogdravende blabla, maar gaan voor concrete handvaten van docenten met pakken ervaring. Zij wijzen op de vele mogelijkheden en laten de cursisten zelf tot het antwoord komen met kritische vragen. En zo ben ik niet alleen Syntra West, maar ook Wim aan het beschrijven.”

Hij levert dus wat je van hem verwacht?

“Ik ervoer zelf al hoe gepassioneerd Wim is door ChatGPT/AI en copywriting. En ben telkens positief verrast door hoe hij stap per stap opbouwt naar soms complexe issues zonder mij als cursist te verliezen. Integendeel, ik krijg gewoon zin in méér. Al overtreft Wim met dit webinar nog m’n verwachtingen.”

En vinden de vastgoedmakelaars dat ook?

“Absoluut, zo blijkt uit hun reacties. De ChatGPT-kennismaking is een absolute eyeopener: ze zijn onder de indruk van alle mogelijkheden – en dat zijn er veel meer dan ze oorspronkelijk denken. Dat ChatGPT tekstjes kan schrijven, weten ze wel. Maar dat het ook bij een foto van een kamer op eigen houtje een wervende tekst schrijft, gericht op de noden van één specifieke doelgroep? Dat is andere koek. Je vindt hiervan trouwens een voorbeeld op Wims AI-blog. Nog voorbeelden? TikTok-ideeën, call to actions die doen klikken, scripts voor filmpjes, tips mét meerwaarde voor nieuwsbrieven, inhakers voor Facebook, … ChatGPT levert het allemaal af.

Wat is je bijgebleven van het webinar?

“Wat niet? (lacht) Als ik dan toch moet kiezen: het feit dat ChatGPT ook commerciële gesprekken naar een nieuw niveau tilt. Dat slaat ook bij de deelnemers in als een bom. Verbazingwekkend hoe ChatGPT achter de beweegredenen van iedere klant komt – inclusief de antwoorden waarmee de makelaar mogelijke afhakers weer opvist. De AI-chatbot slaat hierbij nagels met koppen: dit commerciële aspect is goud waard in ‘magere’ jaren met veel vissers die in dezelfde vijver vissen.


“De live chatvoorbeelden tonen aan hoe Wim zich vooraf als leek in een sector inwerkt. Want elk voorbeeld en elke oefening is spot on. Zo krijgen onze klanten voldoende richting én goesting om zelf aan de slag te gaan. Ook al is de webinartijd beperkt (nvdr: anderhalf uur), zelfs tijdens de vraag-en-antwoord-sessie geeft Wim nog extra info en mogelijkheden mee. Ik ben dan ook in mijn nopjes.”


“Oh ja: binnenkort gaan de vastgoedbemiddelaars tijdens een live workshop aan de slag. Wel, toch zij die met hun teksten en hun klantenaanpak willen onderscheiden.” (lacht)