Maandelijkse tip?

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Select your language

Samenhangend geheel van alle elementen

Productiviteitsverhoging: denkt u spontaan aan harder werken? Convium niet. Daar verhoogt zaakvoerder Steven Vermuyten uw productiviteit door meer productivitijd vrij te maken. Tijd die anders in rook opgaat aan het manuele beheer van wat automatisch kan. Clever idee, maar moeilijke boodschap? De gedroomde communicatiepatiënt voor de Schrijfdokter®!

casestudy_convium

Hoe kwam u bij Schrijf.be terecht?

Steven Vermuyten, Convium: “Schrijfdokter Wim kwam voor onze Plato-groep van Voka praten over helder schrijven. Hij gebruikte onze websites als voorbeeld. En waar persoonlijk contact me goed afgaat, is dat voor geschreven communicatie, euh … anders. (lacht)

steven vermuyten Wim legde de vinger op de wond: mijn website vormde geen samenhangend geheel. De boodschap kwam niet goed over en was onduidelijk geformuleerd. Op zo’n moment besef je: ik moet een beroep doen op wie wél schrijftalent heeft.”

Is een externe copywriter inschakelen geen sprong in het duister?

“Wees maar gerust. Want, stel dat je een … elektricien zoekt. Dan hoef je maar zijn elektriciteitskast te bekijken om aan te voelen of hij een vakman is. En schroef je het frontpaneel eraf? Dan ben je daar zelfs zeker van.

Maar een copywriter kiezen, blijft koffiedik kijken. Ik had al twee andere tekstschrijvers aan de tand gevoeld, maar bij hen ontbrak er iets. Wat ik bij Schrijf.be waardeerde? Dat Wim op voorhand stevig doorsprak hoe hij mijn project zou aanpakken. En dat hij zich ook op dat gesprek al had voorbereid.”

Kreeg u 'schrijfwaar' voor uw geld?

“Absoluut. Wat ik verwachtte? Dat mijn website een helder antwoord zou geven aan wie wil weten waarvoor Convium staat. Om hem of haar ook te boeien, moet dat antwoord bovendien vlot geschreven zijn.

En dat is precies wat ik kreeg: heldere én vlotte webteksten. Ik was aangenaam verrast hoe alle elementen op alle pagina’s tot een samenhangend geheel waren verwerkt. En hoe ik er concrete suggesties voor SEO zomaar bovenop kreeg – zelfs na de eigenlijke oplevering.

Mijn directe omgeving reageerde positief op de frisse wind. Van de kant van mijn zakelijke contacten bleef het stiller. Geen nieuws, goed nieuws, zeker?”

Verliep de samenwerking vlot?

“Ja, want volgens afspraak, met een vlotte communicatie en een proactieve projectopvolging. Wim ‘rammelde’ tijdens het schrijven met de webpaginastructuur, waarvoor hij aanwijzingen in de kantlijn gaf. Toch was het voor mij best nog wat knutselen om alles in het cms te zetten en de interne links te doen kloppen. Al voelt het ook goed om dat aspect in eigen handen te houden.”

Eind goed, al goed?

“Zo is dat. Intussen raadde ik een bevriende fotograaf én Plato-ondernemer (Fotostudio Kwinten) aan om ook bij Schrijf.be langs te gaan. Hij wil zijn website verbeteren, maar heeft een slechte ervaring bij iemand anders achter de rug. Het herschrijven van die copy kostte hem uiteindelijk handenvol tijd.

En ikzelf? Ik blijf natuurlijk ook met Schrijf.be samenwerken.”

 

convium banner