Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Zoek het verband

Bouwjargon? Sinds mijn eigen stulpje in de steigers staat, krijg ik er maar niet genoeg van! En bouw ik niet alleen mijn keuken, maar ook mijn woordenschat uit. Intussen praat ik een aardig mondje mee op mijn bouwwerf. En komt er - heel af en toe - zelfs iets gefundeerds uit mijn mond ...

Bouw in beeld

Mijn zoektocht naar nieuwe woordjes bracht me bij Bouwkunde in beeld. Nederlander Joost de Vree geeft er tekst en uitleg én beeld bij meer dan 2500 bouwtermen. Vaak ook typisch Vlaamse varianten. Of liggen keukentegels in Nederland ook op een chape?

Klezorenverband

Op de pagina over metselverbanden slaat één woord me om de oren: 'klezorenverband'. Heerlijk woord. Van Dale kent het, ik niet. Een klezoor blijkt een kwart van een metselsteen te zijn. Is een muur gemetseld in klezorenverband? Dan verspringen de stenen telkens één klezoor of een vierde van een steen - rechtsboven op het schema.

En de Schrijf.be-muur? Ziet u het verband?


Lees ook

Wat klanten zeggen

Alvast hartelijk dank voor het fantastische werk!

Marleen Schelfhout
Fotowerken Schelfhout