Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Zoek het verband

Bouwjargon? Sinds mijn eigen stulpje in de steigers staat, krijg ik er maar niet genoeg van! En bouw ik niet alleen mijn keuken, maar ook mijn woordenschat uit. Intussen praat ik een aardig mondje mee op mijn bouwwerf. En komt er - heel af en toe - zelfs iets gefundeerds uit mijn mond ...

Bouw in beeld

Mijn zoektocht naar nieuwe woordjes bracht me bij Bouwkunde in beeld. Nederlander Joost de Vree geeft er tekst en uitleg én beeld bij meer dan 2500 bouwtermen. Vaak ook typisch Vlaamse varianten. Of liggen keukentegels in Nederland ook op een chape?

Klezorenverband

Op de pagina over metselverbanden slaat één woord me om de oren: 'klezorenverband'. Heerlijk woord. Van Dale kent het, ik niet. Een klezoor blijkt een kwart van een metselsteen te zijn. Is een muur gemetseld in klezorenverband? Dan verspringen de stenen telkens één klezoor of een vierde van een steen - rechtsboven op het schema.

En de Schrijf.be-muur? Ziet u het verband?


Tevreden klanten

Dit copywritingbureau pakt uit met mijn verhaal
Georganiseerd, persoonlijk, helder
Meteen dol op de schrijfstijl
Er waait een nieuwe wind door onze magazines
De 'vloek der kennis' omzeild
Uitpakken met knappe foldertekst
Schrijfdokter scoort meer dan 90 procent
Doen lezen in een wereld die snel schakelt
Vlamingen die Nederlanders begrijpen
We klimmen een onlinetrap hoger
Snel, accuraat, betaalbaar
Zij doen de goede dingen, en ze doen de dingen goed
Exact wat ik zocht
Tot zeven keer meer respons
Op héél korte tijd en toch geen haastwerk
Professioneel, betrouwbaar en efficiënt
Teksten met aroma!
De deadline was heel nipt. Toch kregen we alle teksten op tijd.
Tien voor thee én voor taal
Eén blik op jullie website en ik was overtuigd

Wat klanten zeggen

Ik was heel erg tevreden over de hertalingen van het persbericht naar het Frans en het Engels.

Nadine Otto