fbpx

Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Titure tu patulae recubans sub tegmine fagi

latijnDoet die titel een belletje rinkelen? Dan hebt u - net als ik - Latijn gestudeerd. Had u er ook zoveel last mee? Buisde u ook, omdat u de ablatief van middel verwarde met de datief van god-weet-wat? Werd u ook luid gillend wakker, omdat u in uw dromen werd achtervolgd door een gerundium - of erger nog, een gerundivum?

O tempora o mores

Maar de tijd heelt blijkbaar alle wonden. Want nu kijk ik met heimwee terug naar mijn Latijnse jaren. Ik word er dan ook haast dagelijks aan herinnerd, door een leuke nieuwsbrief waarop ik geabonneerd ben. Neem maar eens een kijkje op www.kriq.nl. Schrijft u zich in voor de Lenthe KrIQ? Dan krijgt u elke dag een woord in uw mailbox. Mét uitleg over waar het vandaan komt - niet zelden uit het Latijn.

Geen conditio sine qua non

Goed, echt nuttige kennis is dat niet. En die volle zes jaar Latijn bleken ook niet bepaald onmisbaar in mijn latere leven. We krijgen betrekkelijk weinig oude Romeinen aan de lijn die om een persbericht in hun moedertaal vragen. En toch mis ik soms de lessen 'vrije vertaling'. Úren zat je te zwoegen op een zin, die complete nonsens leek. Tot je je plots een duistere naamval herinnerde, die als een deus ex machina de hele woordenconstructie op zijn pootjes deed vallen. Mooi was dat. Ach, tempus fugit ...


Tevreden klanten aan het woord

Uitpakken met knappe foldertekst
Teksten onder stroom
Expert in vervlaamsen
Copywriting dúúr? Absoluut niet!
Samenwerking als een geoliede machine
Schrijf.be is nummer één
Ik wist meteen waar ik moest zijn
De inbegrepen correctieronde vind ik een hele geruststelling
Kruidige webteksten doen watertanden
¡Fantástico!
Contentcreatie van a tot z
Frisse en vernieuwende schrijfstijl
Er kon niets beter aan de samenwerking
Professionaliteit waaraan je een punt kunt zuigen
Superlatieven schieten tekort
Mijn perfecte match
Geslaagd Nederlands-Vlaams huwelijk!
Snelheid, vriendelijkheid en opvolging
Opvangnet geeft gemoedsrust
Nooit een letterlijke vertaling!

Wat klanten zeggen

Geweldig! Nog nooit in mijn hele loopbaan maakte ik mee dat iemand alles begrijpt … en het zo goed, kort en genuanceerd weergeeft.

Frank Beunk
EyeFive