Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Time is on my side

Ik bleef onlangs hangen bij De Kinderpuzzel: een nieuw spelprogramma van Bart De Pauw, waarin ouders de juiste kinderen bij het juiste ouderpaar moeten plaatsen. Waarom ik bleef kijken? Omdat er raadsels werden opgelost. En dát doe ik graag!

Onmogelijk voor taalliefhebbers

Om u te laten delen in de pret herhaal ik hier een van de vragen:
"Zeven mijnwerkers stappen één voor één in de lift. Die brengt hen naar beneden in de mijnschacht. Daar stappen ze één na één weer uit. Hoe lang zaten ze in de lift?"

Onmogelijk om te weten, zegt u? Neen, hoor! Ze zaten er twee minuten in. Om één minuut voor één stapten ze in. En één minuut na één stapten ze uit.

De échte moelijkheid zat hem in het omzeilen van de taalfout. Want bent u een taalliefhebber in hart en nieren? Dan zou u nooit één na één zeggen. Wél één over één.

Over ... en out

De klok fout lezen: het kan de beste overkomen. Dat bewees de grote Schrijf.be-baas onlangs, toen hij me om de tijd vroeg. Ik antwoordde: "Tien voor half vijf". En in plaats van een 'bedankt' hoorde ik: "Och, wat zeg jij dat raar." Want als Wim zelf op de klok had gekeken, had hij 'twintig over vier gezegd'.

Wie het bij het rechte eind had? We schakelden Taaladvies.net in als scheidsrechter. De site vertelde dat we het uur in vieren moeten delen: alles tussen 4 uur en kwart over 4 lezen we als over 4. Alles tussen kwart over 4 en half 5 wordt voor halfvijf. Alles tussen half 5 en kwart voor 5 is over halfvijf. En alles tussen kwart voor 5 en 5 uur is voor 5.

Met andere woorden: ik had gelijk ... anders had ik deze blog natuurlijk nooit geschreven.


Tevreden klanten

Mijn perfecte match
A well-built translation
Partner bij uitstek
Vlot maar overtuigend, speels maar professioneel
SEO door wie zelf bovenaan in Google staat
De tekst past bij mij
Onze mailing zit er boenk op!
De 'vloek der kennis' omzeild
Ik had meteen door dat ze écht met hun vak bezig zijn
Ik bestelde te laat, en toch was mijn tekst op tijd klaar!
Topteksten, hoedje af
Uitstekend! En die score geef ik zelden
Echte woordkunstenaars
Met de blik van een buitenstaander
Sodexo en Schrijf.be: een klinkend partnerschap
Ze trappen niet in de val om moeilijk jargon te gebruiken
Wat een verbetering!
Schrijf.be? De professionele pen die ik zocht.
Mijn copywriter laat me scoren in Google én bij mijn klanten
Met glans geslaagd voor ‘les parisiens’

Wat klanten zeggen

Heel erg bedankt voor dit mooie werk. 

Katelijne Rotsaert