Krijg nieuwsbrief

Please enable the javascript to submit this form

 
 

Hier het cookiemonster. Geeft u mij een kruimeltje? (Wees gerust: uw privacy is ons menens!)

Ja

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Willem Geetsstraat 9, 2800 Mechelen
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Stommiteit in de verf zetten

Houdt u ook zo van de geur van nieuw? Ik ook. Daarom trok ik gisteren naar de doe-het-zelfzaak. Verf kiezen: een proces dat verrassend lang duurt, als u op voorhand niet bepaald hebt welke kleur u wilt. Na iets meer dan een uur, en heel veel heen-en-weer lopen, besloot ik ... het bij wit te houden. Zo zet ik de grootte van de kamer in de verf, toch?

Echte klussers fietsen

Eenmaal afgerekend, zwier ik de borstel, het verfrooster en het afplakplakband in mijn rugzak. Ik installeer de vijfliteremmer witte verf op de bagagedrager van mijn stalen ros. Ik zwier mijn been over mijn fiets, én ... de emmer tuimelt al op de grond. Dat overkomt me wel vaker, dus geen paniek. Alleen ... wist ik niet dat die emmers zo broos zijn ...

Naar de vaantjes

Een gigantische witte vlek verspreidt zich nu in een rotvaart over de parking van de doe-het-zelfzaak. Mijn fiets staat te bloeden in het midden van de troep. En ik? Ik staar vol verbazing naar wat ik niet geloof: vijf liter verf naar de vaantjes.

Verfpret

De jobstudent die me net nog heeft geholpen met vragen over primer en lakverf, snelt toe met een zandzakje. Hij laat de hele plek binnen de kortste keren verdwijnen in een mini-strand. Een verstandige beslissing natuurlijk. Maar stiekem vind ik het jammer dat ik me niet mag uitleven met de verf. De copywriter in mij wil het liefst een penseel opdiepen en boodschappen schrijven voor overvliegende vogels, luchtballonnen of zweefvliegtuigen.

Die pilotenbril staat u beeldig

Mooie boodschappen, zoals: "U ziet er goed uit vandaag!", "Die pilotenbril staat u beeldig!", of "Wat lijkt u slim in die luchtballon." Ook de markt van de glazenwassers, bomenklimmers en hoogtewerkers boor ik aan met opbouwende kritiek als: "Daar miste u nog een vlekje", "Pas op, die tak breekt" of "Eindelijk, die kat jankte al uren." Of misschien moet ik toch iets commerciëler gaan met: "Deze doe-het-zelfzaak verkoopt heel goeie witte verf", of "Koop hier uw verfverwijderaar."

En u? Wat zou u op de parking schrijven?

Reageer

Tevreden partners

Taalvirtuoos komt aan zijn trekken
Huis van vertrouwen – zonder voorbehoud
Our main selling points stood out perfectly
De kwaliteit waarop ik had gehoopt
Eindredacteur met scherpe ogen
Ik verwachtte het beste … en kreeg nog beter
We klimmen een onlinetrap hoger
In één rechte pennentrek naar de finish
Afspraken en timing altijd gerespecteerd
Hun reputatie snelt hen vooruit
Volbloed taalkunstenaars
Iedereen zou deze schrijfopleiding moeten volgen
Open en duidelijk
Ik wist meteen: dít is het!
Sodexo en Schrijf.be: een klinkend partnerschap
Drie paar handen leveren vakwerk
Hun tekst geeft meteen weer waarvoor wij staan
Valse noot? Toch mooi lied!
Ik lig nergens meer wakker van
Snelheid én kwaliteit als troeven

Wat klanten zeggen

Ik heb heel graag met jou samengewerkt. En zal niet aarzelen om in de toekomst nog met jou en je organisatie te werken. 

Katelijne Rotsaert