Krijg nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

 
 

Contacteer ons
(Open van 8:30 uur tot 17:00 uur)

Schrijf.be copy & content
Mechelsesteenweg 155
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
BE 0848.540.558 

+ 32 15 27 55 10  -  info@Schrijf.be
Menu

Stommiteit in de verf zetten

Houdt u ook zo van de geur van nieuw? Ik ook. Daarom trok ik gisteren naar de doe-het-zelfzaak. Verf kiezen: een proces dat verrassend lang duurt, als u op voorhand niet bepaald hebt welke kleur u wilt. Na iets meer dan een uur, en heel veel heen-en-weer lopen, besloot ik ... het bij wit te houden. Zo zet ik de grootte van de kamer in de verf, toch?

Echte klussers fietsen

Eenmaal afgerekend, zwier ik de borstel, het verfrooster en het afplakplakband in mijn rugzak. Ik installeer de vijfliteremmer witte verf op de bagagedrager van mijn stalen ros. Ik zwier mijn been over mijn fiets, én ... de emmer tuimelt al op de grond. Dat overkomt me wel vaker, dus geen paniek. Alleen ... wist ik niet dat die emmers zo broos zijn ...

Naar de vaantjes

Een gigantische witte vlek verspreidt zich nu in een rotvaart over de parking van de doe-het-zelfzaak. Mijn fiets staat te bloeden in het midden van de troep. En ik? Ik staar vol verbazing naar wat ik niet geloof: vijf liter verf naar de vaantjes.

Verfpret

De jobstudent die me net nog heeft geholpen met vragen over primer en lakverf, snelt toe met een zandzakje. Hij laat de hele plek binnen de kortste keren verdwijnen in een mini-strand. Een verstandige beslissing natuurlijk. Maar stiekem vind ik het jammer dat ik me niet mag uitleven met de verf. De copywriter in mij wil het liefst een penseel opdiepen en boodschappen schrijven voor overvliegende vogels, luchtballonnen of zweefvliegtuigen.

Die pilotenbril staat u beeldig

Mooie boodschappen, zoals: "U ziet er goed uit vandaag!", "Die pilotenbril staat u beeldig!", of "Wat lijkt u slim in die luchtballon." Ook de markt van de glazenwassers, bomenklimmers en hoogtewerkers boor ik aan met opbouwende kritiek als: "Daar miste u nog een vlekje", "Pas op, die tak breekt" of "Eindelijk, die kat jankte al uren." Of misschien moet ik toch iets commerciëler gaan met: "Deze doe-het-zelfzaak verkoopt heel goeie witte verf", of "Koop hier uw verfverwijderaar."

En u? Wat zou u op de parking schrijven?


Tevreden klanten

De Schrijfdokter blies me van mijn sokken
Snelheid, vriendelijkheid en opvolging
Er kon niets beter aan de samenwerking
Dwars door de Belgisch-Nederlandse taalbarrière
Efficiënte doe-mailing met schwung
Hoge verwachtingen volledig ingelost
Drie paar handen leveren vakwerk
Exact wat ik zocht
Georganiseerd, persoonlijk, helder
Schrijf.be? De professionele pen die ik zocht.
De tekst verwoordt precies wat wij willen zeggen
De teksten zijn er boenk op
English, in other words
Wat als uw freelance-copywriter ermee kapt?
Ik blijf terugkomen voor de originaliteit
Ze wisten meteen wat ik wilde
We garanderen ook kwaliteit voor onze Vlaamse teksten
Al vijf nieuwe grote klanten - en de teller stopt niet!
Ik lig nergens meer wakker van
Engels, met andere woorden

Wat klanten zeggen

Het SEO-advies was heel goed en doordacht, met voldoende toelichting en argumentatie. En ook de uitvoering gebeurde heel natuurlijk in de teksten.

Evelyne Blancke